FőoldalÜzletFelvásárolta a Siemens a Helioxot
2024. január 29., hétfő ::

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

Az egyenáramú gyorstöltési megoldások mellett a Heliox töltőfelügyeleti és energiagazdálkodási szolgáltatásokat is kínál.

A Siemens sajtóközleménye szerint lezárták az e-busz és e-kamion flották, valamint elektromos személygépkocsik számára kínált DC gyorstöltés terén vezető pozíciót betöltő Heliox vállalat felvásárlását. A Siemens a holland székhelyű, mintegy 330 főt foglalkoztató cég akvizíciójával a meglévő e-töltési portfólióját a 11 kilowattostól (kW) a megawatt nagyságrendű töltésig, valamint depó- és flottamegoldásokkal egészíti ki. Az elektromos járművek töltőinfrastruktúra piacán ezek, az e-busz és e-kamion flották számára készült DC gyorstöltési megoldások a leggyorsabban növekvő szegmensnek számítanak.

Az üzlettel a Siemens digitális és szoftveres e-mobilitási kínálata is bővül a Heliox töltőfelügyeleti és energiagazdálkodási szolgáltatásaival, ezzel is biztosítva ügyfeleinek a töltési infrastruktúrák hatékony működtetését, különösen Európában és Észak-Amerikában. A felvásárlás összegét nem közölték a felek. A Siemens Smart Infrastructure divíziójához tartozó e-mobilitási üzletág az IoT-képes hardverek, szoftverek és szolgáltatások széles skáláját értékesíti világszerte, AC és DC töltéshez egyaránt, 11 kW kapacitástól egészen 1 megawatt töltésig.

Forrás: siemens.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény