FőoldalÜzletSiemens-technológiával fejleszt az üvegipari vállalat
2023. június 27., kedd ::

Siemens-technológiával fejleszt az üvegipari vállalat

Országelső állapotfelügyeleti megoldás a SCHOTT Pharma lukácsházi üzemében.

schott lukacshazi uzeme forras schott

A SCHOTT lukácsházi üzeme, Forrás: SCHOTT

Az injektálható gyógyszerek korszerű tárolási és adagolási megoldásaiban úttörő szerepet játszó SCHOTT Pharma magyarországi vállalata Lukácsházán évente több milliárd terméket gyárt, hogy a nemzetközi gyógyszeripart kiváló minőségű megoldásokkal lássa el. A létesítmény 1993-as megalapítása óta folyamatosan bővül. Korszerűsítésével és fejlesztésével mostanra az üvegipari vállalat európai központjává vált, és kritikus szerepet játszik az olyan életmentő gyógyszerek biztonságos tárolásában, illetve szállításában, mint az inzulin és a rákellenes gyógyszerek.

Mindezért termékeik minőségének megőrzése, valamint a szünetmentes energiaellátás biztosítása érdekében a legmodernebb gyártási technológiára és támogató rendszerekre támaszkodnak. Ezek közé tartozik az üzem új középfeszültségű hálózata is, melynek átalakításához a fővállalkozó Villkász Kft. a Siemens megoldásait választotta. Az új alállomásba a hazai közüzemi és ipari energiaellátási rendszerekben széles körben használt 8DJH kompakt középfeszültségű kapcsolóberendezés kerül, amelyet SIMARIS Control állapotfelügyeleti rendszerrel is felszerelnek. Ezt a digitalizációs megoldást Magyarországon először a lukácsházi gyáregység új alállomásában alkalmazzák majd.

A Siemens eszközfelügyeleti rendszerének részeként szenzorokkal szerelik fel az alállomásban található középfeszültségű kapcsolóberendezést. Így annak működési állapota, karbantartásigénye a helyszínről és távolról is, valós időben nyomon követhető, az előzmények pedig visszakövethetők. Ezek az érzékelők az összes elektromos és statisztikai paraméterről, így például a kábelfej hőmérsékletéről, a szigetelőrendszer állapotáról, a kapcsolókészülékek jelzéseiről és a Siprotec védelmek által mért villamos paraméterekről tájékoztatnak. Ezen IoT-alapú megközelítésnek köszönhetően könnyebben elkerülhetőek a nem várt leállások, és növelhető az üzembiztonság.

Forrás: Siemens

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény