FőoldalRendszerintegrátorÚj, gépjármű-diagnosztikai alkalmazásokhoz való hőkamera
2020. január 27., hétfő ::

Új, gépjármű-diagnosztikai alkalmazásokhoz való hőkamera

Az RS Components egy új hőkamerát mutatott be a FLIR-től. A márka vezető gyártója az ipari alkalmazásokhoz szükséges intelligens érzékelőknek. A TG275 hőkamera ideális gépjármű karbantartó és javító technikusok számára, segítve őket a diagnosztikai folyamatok felgyorsításában és feltáratlan problémák elhárításában

Az érintkezés nélküli hőmérés és hőképalkotás kombinálásával segítve a technikusoknak a hibakeresést, a potenciális hibahelyek megtalálását és képek rögzítését, a képalkotó különösen hatékony a relék, kapcsolók hibáinak, az akkumulátor káros szivárgásainak, a hajtáslánc komponensek és a HVAC rendszer komponensek diagnosztizálásában.

A TG275 legfontosabb jellemzői közé tartozik a 19 200 képpont felbontású infravörös kamera és a –25 °C-tól +550 °C-ig terjedő hőmérsékletmérési tartomány. Az egységben helyet kap továbbá a FLIR MSX® (többspektrumú dinamikus képalkotó) technológiája, amely valós időben a látható fény tartományába tartozó részleteket ad a hőképhez. Ez nagyobb áttekinthetőséget nyújt, beágyazva az élek és körvonalak részleteit a hőkép fölé. Ezek az egység által létrehozott jó minőségű éles részletek élénk 2,4 hüvelykes LCD képernyőn jelennek meg.

További jellemzők az 57°×44° betekintési szög (FoV) és a 70 mK értéknél alacsonyabb hőérzékenység. Nagy, ±1,5 °C-os mérési pontosság +50 – 100 °C tartományban, amely ±3 °C értékre változik -25 és +50 °C, valamint +100 és +550 °C tartományban. Az egység robusztus és megbízható, ejtésálló kialakítású IP54-es tokozásban található, amely védi a kamerát a szennyeződéstől, portól és olajtól.

A FLIR TG275 mostantól elérhető az RS kínálatában az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

Az RS Components kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény