FőoldalRendszerintegrátorBemutatkozik az új, R&S ZNA típusú, csúcskategóriás vektor-hálózatanalizátor: rendkívüli rádiófrekvenciás jellemzők, egyedülálló kezelőfelülettel
2019. március 28., csütörtök ::

Bemutatkozik az új, R&S ZNA típusú, csúcskategóriás vektor-hálózatanalizátor: rendkívüli rádiófrekvenciás jellemzők, egyedülálló kezelőfelülettel

A Rohde & Schwarz megjelentette R&S ZNA típusú, új generációs, csúcskategóriás hálózatanalizátorát, melyet kiváló rádiófrekvenciás paraméterek és a mérések beállítását megkönnyítő, egyedülálló belső felépítés jellemez. Egyedülálló stabilitásának és rendkívül kis szórású jelgörbéinek köszönhetően kifinomult mérések végezhetők vele mind aktív, mind passzív áramkörökön, egységeken. Ez az első vektor-hálózatanalizátor a világon, amely kizárólag érintéses kezelőszervekkel rendelkezik; újszerű, a vizsgálandó eszközt középpontba helyező kezeléstechnikája révén pedig segítségével minimálisra csökkenthető a beállítási idő.

A Rohde & Schwarz megjelentette új, R&S ZNA típusú, csúcskategóriás vektor-hálózatanalizátorát. E rendkívüli képességekkel felvértezett, univerzális berendezéssel mind aktív, mind passzív eszközök vizsgálhatók. Két típusváltozata, a 10 MHz-től 26,5 GHz-ig működő R&S ZNA26 és a 10 MHz-től 43,5 GHz-ig használható R&S ZNA43 egyedülálló, jellemzően 146 dB széles dinamikatartománnyal rendelkezik, jelgörbéik bizonytalansága 1 kHz-es KF-sávszélesség mellett pedig 0,001 dB. Ilyen paraméterek nélkül nagy zárósávi csillapítással rendelkező szűrők nem bevizsgálhatók. Szintén egyedi belső kialakításának köszönhetően az R&S ZNA segítségével – RF- és KF-szinten egyaránt – keverőkön is végezhetők mérések, a hagyományos módszerekhez képest a felére mérsékelve a vizsgálati időt. Teljesítményszintje 100 dB-es dinamikatartományban futtatható, emellett minden mérőkapuja tartalmaz egy impulzusgenerátort és egy modulátort is, továbbá sokrétű intermoduláció-mérési és spektrumelemzési funkciókkal is rendelkezik, így erősítők viselkedése könnyedén jellemezhető vele.

Négy független jelforrást és két helyi oszcillátort tartalmazó, egyedülálló belső felépítés

rohde 19 2 2

Az R&S ZNA 4 db fáziskoherens jelforrással, 8 db, ténylegesen párhuzamosan működő vevővel, továbbá két belső helyi oszcillátorral rendelkezik. Mindezek révén egyszerűsíthetők a frekvenciaátalakítást végző eszközök, az erősítők, sőt még az összetett adó-vevő modulok bemérésére szolgáló elrendezések is, mivel a vizsgálandó egységet csupán egyszer kell a műszerhez csatlakoztatni. Keverési veszteségek, fázistolás vagy akár csoportfutási idő vektoriálisan korrigált mérése így kétszer gyorsabban végezhető el, mint a hagyományos módszerekkel, ráadásul referenciakeverő beiktatása nélkül.

A vizsgálandó eszközt középpontba helyező kezeléstechnika ― egyedülálló felhasználói élmény

rohde 19 2 3

Az R&S ZNA kezeléstechnikája egyedi, a beállítások megkönnyítése érdekében a vizsgált eszközt helyezi a középpontba. Először a mérendő egység fajtáját kell kiválasztani (például keverő vagy erősítő), majd a műszer lépésről lépésre végigvezeti a felhasználót a megfelelő beállításokon. Ezzel a módszerrel jelentősen felgyorsítható és megkönnyíthető mindenféle konfigurálási művelet. Alternatívaként hagyományos módon, a mérés minden paraméterét egyedileg meghatározva is elvégezhető minden beállítás. Ez utóbbi előnye, hogy még a legkifinomultabb vizsgálatokhoz szükséges rugalmasságot is képes nyújtani a műszer.

Korszerű, érintéses kezelőfelület a hagyományos nyomógombok helyett

rohde 19 2 4

Az R&S ZNA a világon az első vektor-hálózatanalizátor, amelyet kizárólag érintéssel lehet vezérelni a 12,1 col átmérőjű fő képernyőjén és a nyomógombokat helyettesítő, 7 col átmérőjű kiegészítő érintőképernyőjén keresztül. A vizsgálandó eszközt középpontba helyező kezelési filozófiával együtt e második érintőképernyő hidat képez a hagyományos és az új szemléletmód között.

rohde 19 2 5

Az új, R&S ZNA26 és R&S ZNA43 típusú, csúcskategóriás hálózatanalizátor már megrendelhető a Rohde & Schwarz-tól.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény