FőoldalKonstruktőrA Rohde & Schwarz 44 GHz-ig terjesztette ki hordozható spektrumanalizátorainak felső határfrekvenciáját
2021. december 01., szerda ::

A Rohde & Schwarz 44 GHz-ig terjesztette ki hordozható spektrumanalizátorainak felső határfrekvenciáját

A masszív kivitelű, R&S® FPH sorozatú, „Spectrum Rider” névre keresztelt spektrumanalizátorok új alapváltozataival immár 44 GHz-ig terjedően vizsgálhatók jelek. Az asztali műszerek képességeit a kézi készülékek könnyű hordozhatóságával egyesítő analizátorok intuitív kezelőfelülettel rendelkeznek, felgyorsítva és megkönnyítve kifinomult méréstechnikai műveletek terepen való elvégzését.

A Rohde & Schwarz 44 GHz-es felső határfrekvenciával rendelkező, új alapmodellekkel bővítette népszerű, „Spectrum Rider” elnevezésű, R&S® FPH sorozatú műszercsaládját. A már meglévő, 5 kHz-től 6 GHz-ig, 13,6 GHz-ig és 26,5 GHz-ig működő berendezésekből álló választék egy új, 44 GHz-es műszerrel bővült, valamint három további új, követőgenerátorral kiegészített típusváltozattal, melyek felső határfrekvenciája 13,6 GHz, 26,5 GHz vagy 44 GHz lehet.

A „Spectrum Rider” elnevezésű, R&S® FPH sorozatú spektrumanalizátorok voltak az első komoly RF-jellemzőkkel rendelkező, laboratóriumi és terepi használatra egyaránt alkalmas kézi analizátorok. Nagyméretű nyomógombjaiknak és többérintéses képernyőjüknek köszönhetően könnyen kezelhetők. Magasabb frekvenciákig működő típusváltozataikkal sokrétűbb mérések végezhetők. Nagy, –160 dBm-es érzékenységükkel, valamint 10 MHz és 3 GHz között jellemzően 0,5 dB-es mérési pontosságukkal kategóriájukban vezető helyet foglalnak el. Az új típusváltozatok többféle terepmérést is támogatnak, többek között 5G hálózatok, műsorszóró adások, radarjelek, valamint védelmi és műholdas kommunikációs összeköttetések ellenőrző vizsgálatait.

A mindössze 3,2 kg tömegű 44 GHz-es változatot hordozhatóságra tervezték. Akkumulátora 4,5 órás üzemidőt tesz lehetővé, ami a terepmérésekre szánt 44 GHz-es kézi analizátorok között a leghosszabb működési idő. Háttérvilágításos gombjainak köszönhetően sötétben is lehet vele dolgozni, reflexiómentesített képernyője pedig „napsütéses” üzemmódra kapcsolva még közvetlen napfényben is jó leolvashatóságot biztosít.

Az R&S® FPH sorozatú kézi spektrumanalizátorok nagyméretű, kapacitív érintőképernyővel rendelkeznek. Ezen keresztül könnyedén, intuitív úton végezhetők el a különféle beállítások, úgymint frekvencia, frekvencia-átfogás vagy a referenciaszint megadása, illetve a jelölők kezelése, stb. A felhasználó munkáját emellett nagyméretű nyomógombok és egy többrendeltetésű forgatógomb is segíti, melyekkel kültéri munkavégzés során kesztyűben is jól kezelhetők a berendezések. A műszerek USB-vonalon vagy LAN-on keresztül távvezérelhetők, sőt, a kényelmet fokozva iOS vagy Android operációs rendszeren futó, fennakadásmentes távvezérlést biztosító, R&S® MobileView alkalmazás segítségével is.

Az új, R&S® NGA100 sorozatú tápegységek a Rohde & Schwarz „Essentials” (Általános alapberendezések) termékcsoportjába tartoznak. Magától a gyártótól és kiemelt viszonteladóitól már megrendelhetők. További információk a www.rohde-schwarz.com/product/nga100 honlapon találhatók

Az R&S® Spectrum Rider elnevezésű spektrumanalizátorok a Rohde & Schwarz „Essentials” (Általános alapberendezések) termékcsoportjába tartoznak. Minden típusváltozatuk már megrendelhető a Rohde & Schwarz-tól és kijelölt viszonteladóitól.

Az R&S® FPH sorozatú, „Spectrum Rider” névre keresztelt spektrumanalizátorok az asztali műszerek képességeit ötvözik a kézi készülékek könnyű hordozhatóságával (felvétel: Rohde & Schwarz)

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény