FőoldalRendszerintegrátorSikeres minősítés a Rohde & Schwarz oszcilloszkópokkal
2020. április 27., hétfő ::

Sikeres minősítés a Rohde & Schwarz oszcilloszkópokkal

A méréstechnikában élenjáró Rohde & Schwarz a félvezetőgyártó Marvell-lel együttműködésben sikeres megfelelőségi és hibaelhárítási vizsgálatokat mutatott be a 88Q6113 típusú, több gigabites, járműfedélzeti kapcsolóeszköz nagy sebességű digitális illesztőfelületein

A fejlett vezetéstámogató rendszerekhez kapcsolódó újítások a járműfedélzeti hálózati architektúrák vonatkozásában is új szemléletmódot eredményeznek. Napjaink gépkocsijaiban az elektronikus vezérlőegységek száma meghaladhatja akár a százat is, elérve a jelenlegi hálózatok lehetőségeinek határát. Az autóiparban ezért funkciócsoport-, illetve zónaalapú vezérlőarchitektúrák kidolgozására összpontosítanak, a hálózatok felépítésének egyszerűsítése és teljesítőképességének maximalizálása érdekében. Egy funkciócsoport-vezérlő számos, többek között nagy sebességű kommunikációért, érzékelők adatainak együttes kiértékeléséért és döntéshozatalért, valamint kamerákhoz, radarokhoz és LIDAR-okhoz kapcsolódó nagy sebességű illesztők kezeléséért felelős vezérlőt képes kiváltani.

A Marvell 88Q6113 típusú integrált áramkör kiválóan alkalmas funkciócsoport- és zónaalapú hálózati vezérlési műveletek ellátására, az IEEE 802.3 jelű autóipari szabvány követelményeit teljes mértékben kielégítve, fejlett útvonalválasztási és biztonsági funkciók, valamint nagy adatátviteli sebesség biztosítása mellett. A 88Q6113 valójában egy 11-kapus Ethernet-kapcsoló, amely RGMII/ MII/RMII/, SGMII és XFI-rendszerű, többsebességes (1/2,5/5/10 Gibit/s) párhuzamos/soros átalakítású (SerDes) adatátvitelre, valamint PCIe Gen 3.0 norma szerinti adatmozgatásra képes, ennélfogva tökéletesen összeintegrálhatók vele a fejlett vezetéstámogató és önvezető rendszerekhez szükséges érzékelők.

Az előbbiekben felsorolt, nagy sebességű digitális illesztőfelületeken keresztül történő hibamentes adatkommunikáció legfontosabb előfeltétele a jelépség biztosítása. Különösen a PCIe Gen 3.0 szabvány autóipari bevezetése okozhat kihívást e technológiák területén kevésbé jártas mérnökök számára.

Elsőként a Rohde & Schwarz és a Marvell végzett sikeres, 1000BASE-T1 norma szerinti megfelelőségi vizsgálatokat, a Marvell által kifejlesztett, 88Q2112 jelű Ethernet-adó-vevő és egy R&S®RTO-sorozatú oszcilloszkóp segítségével. Az R&S®RTP műszercsaládon végzett legfrissebb újítások közé tartozik többek között a jelbefogási sávszélesség 16 GHz-ig való kiterjesztése, ami jelépségvizsgálatok elvégzését és hibakeresést tesz lehetővé különféle SerDes, LVDS, PCIe Gen 3.0, MIPI, valamint egyéb felületeken, továbbá autós Ethernet-összeköttetéseken. A Marvell 88Q6113 típusú, több gigabites járműfedélzeti kapcsolói a felsorolt illesztőket mind képes kezelni. A jelépségvizsgálatokat valósidejű visszakompenzálással is támogatja az R&S®RTP, emellett a legnagyobb jelbefogási sebességgel rendelkezik a piacon. Mindezeken túlmenően a kapcsolókon és hálózatokon végzett hibakeresésekhez nélkülözhetetlen, precíziós késleltetésméréseket támogató buszvizsgálati képességekkel is felvértezték ezt az oszcilloszkópot, amellyel így kitűnően tesztelhetők a járműfedélzeti hálózatok.

Dr. Nik Dimitrakopoulos, a Rohde & Schwarz autóipari piaci szegmensért felelős vezetője mindehhez a következőket fűzte hozzá: „A funkciócsoport- és zónaalapú hálózati vezérlők járműfedélzeti hálózatokban való megjelenése következtében új kihívásokkal kerülnek szembe a fejlesztők; többek között gyors soros illesztőket – például PCIe – kell majd rendszerbe építeniük. A Rohde & Schwarz naprakészen követi ezen iparág tendenciáit és vizsgálati követelményeinek változását. Méréstechnikai kínálatunkat a piaci elvárásokhoz kiválóan illeszkedő, 16 GHz-es R&S®RTP-sorozatú digitális oszcilloszkóppal kiegészítve segíteni tudjuk az autóipart a fent vázolt nehézségek leküzdésében. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy támogathatjuk a Marvellt a termékeiket és ügyfeleiket érintő minőségbiztosítási rendszerük kiépítésében.”

Tim Lau, a Marvell Semiconductor, Inc. Autóipari Üzletágának termékértékesítési főigazgatója az elmondottakat a következő gondolatokkal egészíti ki: „A Marvell 88Q6113 révén tovább növelhetjük a több gigabites eszközök piacán megszerzett lépéselőnyünket, a különféle adatkapcsolati vonalakon kommunikáló vezérlők és érzékelők kiszolgálásához nagy sebességű illesztőket biztosítva. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Rohde & Schwarz-cal karöltve végezhetünk megfelelőségi vizsgálatokat és nyújthatunk megbízható, jó minőségű megoldásokat ezen az egyedülálló, egyre bővülő piacon.”

További információk az R&S®RTP-sorozatú oszcilloszkópokról

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény