FőoldalRendszerintegrátorÚj dimenziók az akkumulátortesztelés terén
2019. október 31., csütörtök ::

Új dimenziók az akkumulátortesztelés terén

R&S®NGM200-sorozatú műszereivel tovább bővíti különleges célú tápegységeinek választékát a Rohde & Schwarz. Új képességeiknek köszönhetően ezek a berendezések kitűnően használhatók olyan akkumulátoros eszközök fejlesztéséhez, melyek üzemi feszültsége 20 V-ig, áramfelvétele pedig 6 A-ig terjed.

Egyazon termékcsalád tagjaként mind az R&S®NGL200, mind az új fejlesztésű R&S®NGM200-sorozatú tápegységek egyaránt kiváló működési tulajdonságokkal és műszaki paraméterekkel rendelkeznek, rendkívül stabil, minimális hullámosságú és kiszajú kimeneti feszültséget szolgáltatva. A néhány μA-es áramfelvételű, inaktív üzemmódról több A-es fogyasztású aktív működési módra kapcsoló eszközök esetében különösen fontos, hogy e tápegységek visszaállási ideje kivételesen gyors, 30 μs-nál rövidebb. Két síknegyedes kivezérelhetőségüknek köszönhetően forrásként és nyelőként is képesek működni, lehetővé téve akkumulátorok töltődésének és kisülésének a szimulálását, emellett pedig elektronikus terhelésként is használhatók. Nagy méretű kapacitív érintőképernyőjük és könnyű kezelhetőségük következtében új mércét állítanak fel a tápegységek világában.
Az eddig említetteken túlmenően az R&S®NGM200-sorozatú tápegységeket további négy új képességgel is felvértezte a Rohde & Schwarz: az ún. „FastLog” funkcióval akár μs-os nagyságrendbe eső „tüskék” is befoghatók; a kisebb jelszinttartományokban nagyobb leolvasási pontosságot biztosítanak a járulékos kiegészítésként beiktatott mérési sávok; az akkumulátorszimulációs opció akkumulátorok modellezését segíti elő valós körülmények szimulálásán keresztül; a beépített digitális feszültségmérővel pedig a vizsgált eszköz áramköreinek bármely pontján mérhető feszültség.
A különféle készülékek, eszközök működési jellemzőinek hatásosabb elemzése érdekében akár néhány μs nagyságrendjébe eső áramvagy feszültségváltozások is befoghatók a FastLog nevű, nagy sebességű adatnaplózó funkció segítségével. Az R&S®NGM200-sorozatú tápegységek akár 500 kHz-es mintavételi sebességig terjedően is képesek feszültség- és áramszinteket naplózni. A kétcsatornás, R&S®NGM202 típusú műszer ráadásul a két csatornáján egyidejűleg, párhuzamosan is tud adatokat gyűjteni.
A lehető legjobb leolvasási finomság és pontosság érdekében az R&S®NGM200-sorozatú tápegységek négyféle áram- és kétféle feszültségmérési határral rendelkeznek, a legérzékenyebb beállításban 10 nA-es, illetve 5 μV-os felbontást biztosítva.
Bármely akkumulátoros táplálású berendezés esetén az energiaforrás kimeneti jellemzőinek megváltozását szimulálva az akkumulátor élettartamának különféle szakaszaira jellemző, valósághű energiaellátási viszonyok állíthatók be. A tápegység beépített akkumulátormodell-szerkesztője segítségével egyedi akkumulátorkarakterisztikák hozhatók létre, többek között a töltöttségi szint, a terheletlen állapotban megjelenő kapocsfeszültség és az egyenértékű soros ellenállás megadásával. A széles körben használt, jellemzően ólom, lítium-ion, nikkel-kadmium és nikkel-metál hidrid akkumulátorokhoz tartalmaz a műszer előre beállított adatokat.
Az R&S®NGM-K104 jelű kiegészítés a tápegység egy további csatlakozóját engedélyezi, melyen keresztül a műszer belső feszültségmérője egy külső áramkör bármely pontjához hozzáérinthető, lehetővé téve feszültségkülönbség mérését.
Az új, R&S®NGM201 és R&S®NGM202 típusú tápegység már megrendelhető a Rohde & Schwarz-tól és kijelölt viszonteladóitól. Az előbbi, egycsatornás műszer ára 3300 eurótól indul. További információk a következő weboldalon találhatók: www.rohde-schwarz.com/ad/press/ngm200

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény