FőoldalRendszerintegrátorKategóriaelső funkció-/tetszőlegeshullámforma-generátorok teszt- és tervezőmérnökök számára
2018. április 25., szerda ::

Kategóriaelső funkció-/tetszőlegeshullámforma-generátorok teszt- és tervezőmérnökök számára

Az RS Components bejelentette, hogy a vezető tesztelési és mérési vállalat, az Aim-TTi (Thurlby Thandar Instruments) két új termékét dobja piacra. A TGF3000 sorozatú funkció-/tetszőlegeshullámforma-generátorok első kategóriás teljesítményt nyújtanak, ár-érték arányban pedig verhetetlenek

A termékek piacra dobása egyben tisztelgés az RS és az Aim-TTi immár 40 évre visszanyúló partneri kapcsolata előtt. Ez alatt az idő alatt az Aim-TTi innovatív és folyamatos fejlesztésre törekvő cégként jó hírnevet vívott ki magának, és az általános célú elektronikus tesztelési eszközök és laboratóriumi tápegységek európai piacán a vezető gyártók egyike lett.

A TGF3000 a funkció-/tetszőlegeshullámforma-generátorok legújabb termékcsaládja, amely akár 160 MHz frekvenciakapacitásra is képes. A generátorokban a két azonos, maximális teljesítményű csatorna független generátorként, összekapcsolva vagy nyomkövető üzemmódban is tud működni. A generátor precíz, 0,001°-os felbontású, csatornánkénti fázisszabályozásra is képes.

A sorozat beépített hullámformák széles skáláját nyújtja, olyan egyedi tetszőleges hullámformák mellett, amelyek akár 800 millió minta/másodperc sebességgel és 80 MHz-es visszajátszási sebességgel is használhatók. Emellett az egységek PC-alapú, tetszőleges hullámgenerálással és szerkesztőszoftverrel is el vannak látva.

A további funkciók közé tartozik a nagy felbontású teljesítmény és az alacsony jitter impulzusok generálásának képessége. Ezenkívül modulációk kiterjedt köre érhető el kapuzott, pásztázásos és löketes funkcióval, amelyek mind belső, mind külső trigger-forrást képesek használni.

Az új TGF3000 sorozat piacra dobása kapcsán, Mark Edwards, az Aim-TTi ügyvezető igazgatója a következőket mondta: „1978-tól kezdve, amikor először dolgoztunk együtt a PL sorozatú digitális tápegységek elindítása kapcsán, az 1980-as évek végén sorra kerülő Thurlby Thandar fúzión át, az RS-sel való kapcsolatunkat mindig is a nagyfokú szinergia jellemezte. Ez a kapcsolat folyamatosan kibontakozva nyújt az együttműködésünkön alapuló előnyöket, és a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást biztosít a terméktervezés és -fejlesztés területén, valamint tesztelési környezetben dolgozó mérnökök számára.”

A TGF3000 sorozat két típust foglal magába: a TGF3162-t, amely egy 160 MHz-es generátor; és a TGF3082-t, amely egy 80 MHz-es generátor. Mindkét terméket az RS kínálja az EMEA-országok és Ázsia csendes-óceáni térsége számára.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény