FőoldalRendszerintegrátorEgyszerűsödik a migráció – száloptikai hálózatokra
2018. február 07., szerda ::

Egyszerűsödik a migráció – száloptikai hálózatokra

A Siemens egy 19 hüvelyk méretű, keretbe szerelhető új ethernet switch-el bővítette Ruggedcom portfólióját. A Ruggedcom RST2228 egy robusztus, 2. rétegbeli, keretbe szerelhető switch 4 beépített 1/10 Gibit/s sebességű összeköttetéssel feltöltési irányban és maximum 24 moduláris 10/100/1000 Mibit/s-os, terepen cserélhető interfésszel, amelyek támogatják az IEEE 1588 transzparens órát (óra-szinkronizációs protokollt). A nagy port-sűrűség révén jelentősen csökkenthető a tőkeráfordítás, mivel kevesebb hálózati eszközre van szükség

A nagy pontosságú időzítés és hálózati kommunikáció kombinációja egyetlen hálózaton kiküszöböli azokat a karbantartási költségeket, amelyek célorientált huzalozást igénylő időzítő megoldásoknál merülnek fel. Az eszköz a robusztus termékek kategóriájába tartozik, ahol az üzemi hőmérséklet tartomány -40 és +85 Celsius fok között van, és védett az elektromágneses interferencia (EMI) ellen. A termék kemény környezeti feltételek mellett is alkalmazható az elektromos energia szektorban, a szállítás, valamint az olaj- és gázipar területén, továbbá ideális megoldás a folyamatosan növekvő adathalmaz kezelésére.

A 24 darab 10/100/1000 Mibit/s sebességű interfész lehetővé teszi a terepen cserélhető, moduláris architektúra kialakítását a 6 kártyahely modul alapján, melyek mindegyike 4 interfészt támogat. A termék rendelhető előre konfigurált állapotban, már telepített modulokkal. De lehetőség van a terepen történő gyors üzembe helyezésre és módosításra is az alábbi, külön rendelhető média modulok használatával: Ruggedcom RMM2973-4RJ45, RMM2973-4FC és RMM2972-4SFP. Ez egyszerűsíti a migrációt a rézhálózatokról a száloptikai hálózatokra, ami a digitalizáció egyik legnagyobb kihívása. További megtakarítást eredményez, ha csupán azokat a modulokat rendelik meg az RST2228 egységhez, amelyek az azonnali igények kielégítéséhez szükségesek.

A Siemens honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény