FőoldalRendszerintegrátorNagy pontosságú elfordulásmérés és fordulatszám-felügyelet
2015. június 12., péntek ::

Nagy pontosságú elfordulásmérés és fordulatszám-felügyelet

Az ipar számos területén egyre nagyobb az igény a pontos, megbízható távolság- és elfordulásmérésre, illetve a nagy pontosságú fordulatszám-felügyeletre. Ehhez a Balluff hatékony, egyedi megoldásokat kínál, amelyek rugalmasan alkalmazkodnak a specifikus követelményekhez

A rotációs elmozdulások pontos és folyamatos nyomon követése nagy jelentőségű számos alkalmazásban. A Balluff BSI dőlés- és elfordulásérzékelői mérik az eltérést a vízszintestől ±0,01° pontossággal. A mérési tartomány 0 ... 360°, illetve -45° ... +45°.

A kimenetén egy 4 ... 20 mA, vagy egy digitális jel jelenik meg.

Ezeket az érzékelőket szélsőséges körülményekre tervezték. Széles hőmérséklettartományban működnek, ellenálló burkolatba építették, és kicsi a helyigénye. Felhasználható minden olyan berendezésben, ahol fontos a dőlésszög figyelése.

Alkalmazási területek

Szélgenerátorok, naperőművek, orvosi berendezések, fúrótornyok, daruk, munkagépek.

A Balluff BML (Balluff Magnetic Linear encoder systems) sokféle távolság- és szögmérési feladat ellátására alkalmas. A kisméretű és könnyű rendszer egyszerűen telepíthető, ezért ajánljuk minden olyan alkalmazáshoz, ahol pontos mérési feladatot kell ellátni, de mérőberendezés számára a hely csak korlátozottan áll rendelkezésre, kis tömege pedig nem terheli a szerkezetet. A különböző mérőberendezések 1–48000 mm méréstartományban és 1–100 µm felbontásban érhetők el. Mivel a rendszer a mágnesesség elvén működik, ellentétben az optikai érzékelőkkel, kevésbé érzékeny a szennyeződésekre, mint például az olaj és a por. Ezek a jellemzői teszik ideálissá használatát még durva ipari környezetben is.

A Balluff BML egy tipikus IP67-védettségű mérőrendszer, mely egy mérőfejből, egy mágnesszalagból vagy egy mágnesesen kódolt gyűrűből áll. A nagy felbontású mágneses gyűrűkkel felügyelhetők a forgómozgások. A mérés során az érzékelőfej a mágnesszalagtól 2 mm távolságra, akár 10 m/s sebességgel siklik a változó polaritású mágnesszalag vagy gyűrű fölött. Az elfordulásmérés nagyobb berendezéseknél is megoldható a mágnesszalag egy hengeres felületre való felerősítésével.

A Balluff által kifejlesztett speciális Permagnet mágnesszalag teszi lehetővé a maximális pontosságot. Nagy rugalmasságot biztosít, hogy a mágnesszalag akár 48 méteres hosszúságban is beszerezhető. A mért értéket azonnal megkapja a vezérlő, és a pozícióról azonnal valósidejű adatokat kapunk. Mivel az alkatrészek nem érintkeznek egymással, teljesen kopásmentesen működnek, így gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást, ezzel csökkentve az állásidőt.

Jellemző alkalmazási területek

Lineáris vezetők, lézervágó-állomások, nyomdai rendszerek, gépgyártó berendezések és körasztalok.

A Balluff a BML-mérőrendszerhez különböző hasznos kiegészítőket kínál, mint például a kijelzők, rudazatok, csúszókocsik, hogy tökéletesen illeszkedjen az alkalmazáshoz. A csúszókocsik ott használhatók, ahol hosszú utakat kell mérni, mint például lemezprések, vágóberendezések vagy anyagmozgató technológia.

A Balluff motorpozíció-visszajelző építő­készlet egyszerűen és rugalmasan integrálható új és már meglévő rendszerekbe. Gyorsan és pontosan észleli a motorok és hajtások tényleges, abszolút helyzetét. Ez a BML-rendszer alternatívája a hagyományos mágneses, induktív vagy optikai megoldásoknak. A kisméretű és kis tömegű érzékelőhöz kis helyigény párosul, ezért kiválóan alkalmas meghajtásokon, megfogótengelyeken, portálrakodógépeken vagy pick-and-place alkalmazásokban, ahol minden gramm megtakarítás javítja a rendszer hatékonyságát.

Előnyök

  • Kis méret
  • Könnyű, ezért nem terheli a szerkezetet
  • Magas rendelkezésre állás
  • Optimális ár/teljesítmény arány

A Balluff Elektronika Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény