FőoldalKonstruktőrAz ipar leggazdagabb TSN-hálózati képességekkel rendelkező Ethernet kapcsolóáramköri megoldásait mutatta be a Microchip
2021. április 20., kedd ::

Az ipar leggazdagabb TSN-hálózati képességekkel rendelkező Ethernet kapcsolóáramköri megoldásait mutatta be a Microchip

A Microchip SparX-5i-sorozatú Ethernet kapcsolóáramkörei kiváló hálózati képességeket és optimalizálási lehetőségeket kínálnak – kedvező költségvonzatok mellett – az időzítésérzékeny ipari automatizálási megoldások fejlesztőinek

mc1534 low

A késleltetésérzékeny hálózatok (TSN – Time Sensitive Networking) támogatásának megjelenésével az Ethernetben nincs további szükség külön információtechnológiai (IT) vagy más hálózatokra, mivel a TSN-támogatás önmagában képes megoldani a korszerű automatizálási rendszerek szinkronizálási és időzítési feladatait. Ennek biztosítása érdekében gyakran többáramkörös, egyedi megoldásokra van szükség, amely ilyen rendszerek fejlesztése során nemcsak a tervezési bonyolultságot, hanem a költségeket is jelentősen növeli. Annak érdekében, hogy ne legyen ilyen jelentős a függés a csak egy forrásból elérhető, drága és egyedi megoldásokból ilyen determinisztikus kommunikációs célokra, a Microchip Technology kifejlesztette SparX-5i-sorozatú Ethernet kapcsolómegoldásait, amelyek egychipes, IEEE szabványokon alapuló áramkörök, és a jelenleg fellelhető legszélesebb körű TSN-támogatást nyújtják.

A SparX-5i-sorozat támogatja a legfontosabb TSN IEEE szabványokat, amelyek szükségesek a teljes értékű, valósidejű kommunikációs megoldás implementálásához. Ez a támogatás kiterjed az IEEE 1588v2 és IEEE 802.1AS-REV profilokra időszinkronizáláshoz, az IEEE 802.1Qbv profilra forgalomméretezéshez, az IEEE 802.1Qbu/802.3br profilra késleltetéscsökkentéshez, az IEEE 802.1Qci profilra adatfolyamról hozott döntésekhez, illetve az IEEE 802.1CB profilra átmenetmentes redundanciához. Mindezen szabványok támogatása a Microchip terméke esetében egyetlen chipben van realizálva, amely rendkívül alacsony késleltetés és priorizált hálózati forgalom mellett kiváló paraméterű végpontok közötti kommunikációt valósít meg. Mindezeken felül a SparX-5i-sorozat szabványos L2/L3 Ethernetet is támogat, max. 200 Gibit/s sávszélességgel, amely kiterjed a 100 Mibit/s, 1, 2,5, 5, 10 és 25 GbE interfészekre, és ezáltal a piac legsokoldalúbb megoldását kínálja.

„A Microchip SparX-5i Ethernet kapcsolósorozatával egy új és sokkal hatékonyabb implementációs lehetőséget nyújtunk felhasználóink számára a TSN-kompatibilis infrastruktúrák kifejlesztéséhez, amely által a teljes hálózatban valósidejű adatkommunikációt tudnak megvalósítani – kommentálta a bejelentést Charles Forni, a Microchip USB és hálózati üzletegység alelnöke. – A SparX-5i-sorozat az első fecskéi a Microchip TSN orientált hálózati kapcsolófejlesztési programjának, amely a terepi buszoktól egészen a gyáregység gerinchálózatáig az ipari automatizálási hálózat minden szintjét lefedi.”

A SparX-5i-sorozat mellett a Microchip kínálatában szerepelnek a SparX-5-sorozatú, nagyvállalati Ethernet kapcsolók is, amelyek a standard L2/L3 Ethernetet támogatják max. 200 Gibit/s sávszélességgel, kiterjedve a 100 Mibit/s, 1, 2,5, 5, 10 és 25 GbE interfészekre.

Fejlesztőeszközök

A VSC6817SDK IStaX Linux alkalmazástechnikai szoftver egy kulcsrakész megoldás ipari Ethernet hálózati kapcsolók szoftverének fejlesztéséhez, kifejezetten a Microchip menedzselt Ethernet kapcsolóinak támogatására optimalizált formában. A szoftver a legfrissebb Linux operációs rendszerre épül, amely nemcsak költséghatékonyságot, de minden korábbinál jobban optimalizált teljesítményt is biztosít. A nagymértékben integrált megoldás továbbfejlesztett L2+ funkciókat (pl. QCL és ACL) is támogat, természetesen a legfontosabb TSN-funkciók mellett.

Mindezek mellett a Microchip a fejlesztők figyelmébe ajánlja Ethernet kapcsoló- és fizikai réteg-alkalmazásfejlesztési interfészét (VSC6803API), amely egy teljes körű, felhasználóbarát, operációs rendszertől független függvénykönyvtár. Végezetül pedig – további kérésre – fejlesztőkártyák és referenciatervek is elérhetőek.

Elérhetőség

A SparX-5i és SparX-5-sorozatú Ethernet kapcsolókat a Microchip már sorozatban gyártja. További információkkal és megrendelések ügyében a helyileg illetékes Microchip kereskedelmi képviselő és tanúsított disztribútor is rendelkezésre áll, a cikkben említett szilíciumalapú termékek pedig a Microchip weboldalán is megvásárolhatók.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény