FőoldalKonstruktőrA Micron átvette az Intel részét az IM Flash Technologiesból
2019. január 21., hétfő ::

A Micron átvette az Intel részét az IM Flash Technologiesból

A múlt héten bejelentették a végleges a megállapodást: a Micron 1,5 milliárd dollárért megszerzi a gyár teljes tulajdonjogát

Már nyáron érkeztek arról hírek, hogy a Micron ki akarja vásárolni az Intelt abból a közösen felépített gyártóüzemből, amely a NAND alternatíváját jelentő 3D XPoint modulokat gyártja, majd októberben hivatalos lett, hogy a vállalat élni kíván a szerződésben garantált opciós jogával. A tranzakciót 6-12 hónapon belül tervezik lezárni.

A Micron készpénzben fizeti ki az Intelt, de a cég közleménye szerint a tranzakció nem befolyásolja számottevően a 2019-es pénzügyi eredményt, emiatt nem is módosítják az évre vonatkozó terveiket. A kivásárlás segít a Micronnak abban, hogy gyorsítsa a K+F tevékenységét, és optimalizálja a 3D XPoint gyártását – idézi a közlemény Sanjay Mehrotra Micron-vezért. A tranzakcióval lezárul a két vállalat közel másfél évtizedes együttműködése is. A közleményben a Micron finoman utalt arra, hogy a közös munka nem igazán úgy haladt, ahogy szerették volna.

A Micron alelnöke és az üzleti vezérigazgató-helyettese, Sumit Sadana azt mondta a Deseret News-nak, hogy a vállalat nagyon jó pénzügyi helyzetben van. Tavaly augusztusban lezárt pénzügyi évében 30 milliárd dollár bevételt termelt, ezzel az Intel mögött a második legnagyobb amerikai felvezető-gyártóvá vált. Pozíciói jók, mert a kisebb gyártók között egyedüliként gyárt Flasht, DRAM-ot és 3D XPointot is.

A vállalat vezetése azt ígérte, hogy az IM Flash mintegy 1700 alkalmazottjára nem lesz hatással a változás.

Az Intelnek a megállapodás értelmében van legalább fél éve, hogy felkészüljön a külön életre, már ami a 3D XPoint gyártását illeti. Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel jelenleg csak az utahi üzem alkalmas ilyen lapkák gyártására. Az Intel a tavaly októberben kiadott pénzügyi eredményeiben épp azzal büszkélkedett, hogy a nem volatilis memóriákkal foglalkozó részleg 1,1 milliárd dolláros csúcsbevétellel zárta a negyedévet, amely alá az 3D Xpointot is használó Optane memóriák és a 3D NAND termékek is tartoznak.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény