FőoldalKonstruktőrGyorsabban számol és tölt az új Qualcomm Snapdragon
2016. november 24., csütörtök ::

Gyorsabban számol és tölt az új Qualcomm Snapdragon

A Qualcomm bejelentette Snapdragon 835 processzorát, az első olyan FinFET gyártási technológiával előállított központi vezérlőegységét, mely 10 nanométeres csíkszélességgel készül. Az új chip már gyártósoron van, jelenleg a készletek felhalmozása történik

Az új lapkát a jelenlegi, 14 nanométeres csíkszélességű (egyébként szintén Samsung gyártotta) Snapdragon 821 processzorhoz hasonlítva 30 százalékos hatékonyságnövekedésről és 27 százalékos teljesítményjavulásról lehet beszélni. A kisebb csíkszélesség nem csak a fogyasztás csökkentése szempontjából előnyös, hanem maga a lapka fizikai mérete is összezsugorodhatott. Ezzel a mobil CPU-t használó telefongyártók számára több hely áll rendelkezésre a készülékházon belül, amit vagy annak további vékonyítására vagy nagyobb akkumulátor behelyezésére használhatnak fel. További előnye a 40 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztás.

A vállalat állítása szerint a Quick Charge 4.0 alkalmazásával 20 százalékkal gyorsabb akkumulátortöltés érhető el a jelenlegi generáció teljesítményéhez képest. A Qualcomm által alkalmazott Quick Charge 4.0 teljes mértékben megfelel a Google új, Type-C töltésre vonatkozó specifikációjának. Ezzel pontosabban mérhető a töltési feszültség, a töltési szint és a hőmérséklet, ezzel védve az eszközöket és a töltőket is a túlhevüléstől és az ebből származó sérülésektől. Azért sietett egyébként ezt leszögezni a vállalat, mert a Google a múlt héten közölte, hogy a Quick Charge 3.0 technológia nem kompatibilis a Nougattal.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény