FőoldalKonstruktőrA NYÁK-tervezés új dimenziója
2016. október 13., csütörtök ::

A NYÁK-tervezés új dimenziója

Az emberi test különböző testrészek, szervek sokaságából épül fel, melyeknek más és más funkciója van. Mégis többek vagyunk, mint pusztán összeillesztett szervek, vagy anyagok és funkciók egyszerű halmaza. Emberi lények vagyunk, szerveink, testrészeink összehangoltan működnek, és követik agyunk utasításait. Ha pedig valamely testrészünk nem működik zökkenőmentesen, az az összes többire is hatással van

Az elektronikus áramkörök esetében is hasonló a helyzet. Egy áramkör nem szimplán csak alkatrészek összessége, mint ahogyan egy eszköz sem csupán az elemek összeszerelésével jön létre. Hiába veszünk pld. egy érintőképernyőt, választunk hozzá műanyag burkolatot és egy sor egyéb alkatrészt, ettől még nem lesz a kezünkben egy jól működő tablet. A termékek komplexitása okán, az elektronikai fejlesztés mára eljutott arra szintre, hogy egy termék fejlesztése esetén a teljes folyamatot egy kézben kell tartania a hardvermérnököknek. Annak érdekében, hogy minden alkatrész összhangban együttműködjön, teljesítse a követelményeket, a NYÁK-tervező megoldáson túl egy sor más eszközre is szükség van.

Az elektronikai tervezés világában manapság innovációs robbanást tapasztalunk, amely folyamatosan tágítja annak határait, amit megszoktunk és lehetségesnek tartunk. A kivitelezés átalakult. A házon belüli (cégen belüli) tervezésből és gyártásból a specializált tervezési feladatok, valamint a gyártás kiszervezése felé tolódott, ami a konszolidáció, a cégegyesítések és a -felvásárlások korszakához vezetett.

A mérnöki folyamatokban is tetten érhető ez az evolúciós folyamat. A független NYÁK-tervezőknek, akik valaha csak a huzalozási feladatokra fókuszáltak, vagy az áramkörtervező mérnököknek, akik szakemberekre bízták a jel- és tápintegritási kérdések megoldását, most a fejlesztési folyamat szinte összes szempontját figyelembe kell venniük. Hardvermérnökökként ők a felelősök a termék teljesítményéért és minőségéért, azért, hogy az elektronika minden körülmények között megfelelően, összehangoltan működjön.

A tervek és tervezési módszerek is változnak. Több információnak és eszköznek kell rendelkezésre állnia, mint valaha. A mechanikai megoldásokat – ahol csak lehetséges – kiváltják a speciális elektromos eszközök és elektronikus áramkörök. A tesztelés során is több eshetőséget vizsgálhatunk meg költséghatékonyabban a számítógépes szimulációs eszközökkel.

A Mentor Graphics PADS integrált terméktervezői platformja hatékony válasz ad korunk hardvermérnökeinek kihívásaira. A PADS fejlesztői környezete úgy alakult át, hogy képes legyen kezelni a teljes elektronikai fejlesztési folyamatot, bármely szakaszában merülne is fel egy feladat. A kategóriájában kiemelkedő képességű Layout- és Routing-környezet már eddig is tartalmazott alkatrészszerkesztő, szabálykezelő, DFM Analízis (gyárthatóság-megfeleltetés), FPGA/NYÁK-optimalizáció, valamint jel- és tápintegritás-elemző eszközöket. Ám most újabb szintre lépve további eszközökkel bővül a PADS eszközkészlete, hogy minden pillanatban a lehető legpontosabb információval láthassa el a mérnököket. Az új funkciók a Mentor Graphics jól ismert xPedition és Hyperlynx technológiákra épülnek. Az új integrált rendszer feladata a tervezési folyamat „áramvonalasítása” és annak biztosítása, hogy az áramkör teljesítményére vonatkozó célkitűzések úgy teljesüljenek, hogy közben elkerüljük a költséges újratervezési fázisokat és kevesebb prototípusra legyen szükség.

Az új PADS Product Creation Platform minden eszközt magában foglal, amire elektronikai rendszerek fejlesztése közben szükségünk van, az ötlettől a megvalósításon át egészen a gyártásig. Költséghatékony megoldást kínál felhasználóinak, melynek jól skálázható funkciói kompromisszummentes teljesítményt nyújtanak, és folyamatos versenyelőnyt biztosítanak, legyen szó akár egyéni, kisebb projekt-csapat vagy nagyvállalati felhasználói környezetről.

Az EDMD Solutions honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény