FőoldalKonstruktőr360 fokos Ultra HD videót rögzítő kamera
2014. május 27., kedd ::

360 fokos Ultra HD videót rögzítő kamera

Fánkra hasonlít a külseje az új koncepciójú képfelvevőnek

Nemrégiben néhány, korábban az Apple alkalmazásában állt fiatal mérnök összeállt és kidolgozták egy vadonatúj mozgókép rögzítő eszköz koncepcióját. A Centr nevet kapott újdonság legfontosabb jellemzője, hogy 360 fokos panorámavideókat képes készíteni.

A fánkra hasonlító külcsínt kapott apró kis kütyüben négy darab Full HD felbontású képszenzor kapott helyet. Ezek képeinek összegzésekor Ultra HD felbontású, 360 fokos videó készül, ráadásul nem is 30, hanem 60 képkocka/másodperc sebesség mellett. Az egyebek mellett 20 megapixeles panorámafotók készítésére is alkalmas Centrt egyszerűen fel kell húzni valamelyik ujjunkra, vagy rá kell helyezni egy állványra, és innentől kezdve mindent elvégez helyettünk az automatika.

A kijelző nélküli és cseppálló kivitelű kamera vezeték nélküli WiFi kapcsolaton keresztül képes kommunikálni okostelefonnal, vagy tablettel, amelyek segítségével elvégezhetők a kamera beállításai, illetve ezeken a készülékeken a Centr élőképe is látható. A 360 fokos videók később egy speciális mobil, illetve webes alkalmazás révén tekinthetők meg. A jelenleg a Kickstarteren futó projekt végeredménye, vagyis az első sorozatgyártású Centr kamerák várhatóan 2015 elején láthatnak napvilágot.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény