FőoldalKonstruktőrISD9160 audio SoC Chipcorder
2013. február 01., péntek ::

ISD9160 audio SoC Chipcorder

Megjelent az ISD9160, a Nuvoton 32 bites audio SoC Chipcorder eszköze, amely ideális választás az olyan árérzékeny alkalmazások számára, ahol hanganyag felvételére/lejátszására, kapacitív érintésérzékelésre és gazdag perifériakészletre van szükség

Az ISD9160 egy olyan ARM Cortex-M0 magra épülő 32 bites mikrokontroller, amely az általános Cortex-M0 jellemzők mellett integráltan tartalmazza a Nuvoton digitális hangtároló/lejátszó (ISD) áramkörei által nyújtott hangfunkciókat, és támogatja a kapacitív érintésérzékelést is. A szokványos soros perifériák (UART, I2C, SPI, Microwire, PWM) mellett megtalálhatóak benne olyan különleges interfészek is, mint a digitális audio-kapcsolatot biztosító I2S és a szűrővel és erősítővel ellátott analóg, illetve digitális mikrofonbemenetek. A külső SPI flash-memória közvetlen kezelését a PDMA egység teszi lehetővé, amely jelentős processzor-erőforrást szabadít fel. A mikrokontroller órajelét 16 … 50 MHz között állítható belső oszcillátor szolgáltatja, míg a másodperc-alapú RTC-funkciók használatához külső 32,768 kHz-es kvarckristályt kell alkalmazni. Integrált LDO áramköreinek köszönhetően az ISD9160 igen széles, 2,5 V-tól 5,5 V-ig terjedő tápfeszültség-tartományban képes működni. Különféle üzemmódjainak köszönhetően rendkívül jól paraméterezhető az áramfelvétele, mély alvás állapotában kevesebb mint 1 µA-rel is beéri, de készenléti állapotban sem fogyaszt 10 µA-nél többet. Az ISD9160 audioképességeit alapvetően a decimális szűrővel ellátott 16 bites Sigma-Delta ADC, a közvetlen mikrofoncsatlakoztatást biztosító, 61 dB-es programozható erősítésű erősítő (PGA) és a közvetlen hangszórómeghajtásra képes differenciális PWM kimenetű, D osztályú erősítő (8 Ω/1 W) határozza meg. A mikrokontroller 145 KiB flash- és 12 KiB SRAM-memóriával rendelkezik, amiből 4 Kibit a bootloader-konfigurálásra van fenntartva. A chip az ipari hőmérséklet-tartománynak megfelelő —40 és +85 °C között képes működni, és könnyen kezelhető, 48 lábú LQFP tokozással rendelkezik.


Az ISD9160 fejlesztéséhez praktikusan kialakított olcsó fejlesztőpanelek állnak rendelkezésre, amelyek tartalmazzák az eszköz képességeinek teszteléséhez szükséges perifériaelemeket. Az áramkörön belüli programozás és hibavadászat a többi Nuvoton Cortex-M0 mikrokontrollerhez is használható, USB-s Nu-Link készülékkel lehetséges. A szoftverfejlesztéshez az ingyenes Nuvoton Voice Prompt Editorra és a 32 KiB kódméretig díjmentes Keil MDK fejlesztőrendszerre van szükség.


Az ISD9160 kiemelt alkalmazási területe az orvosi műszerek, mint például a beszélő vércukorszintmérő, mivel a szükséges funkciókat teljes mértékben lefedi. Ezenkívül ideális választás a különféle beszéd-navigációs, turisztikai idegenvezető készülékek fejlesztéséhez, biztonsági rendszerek ablaktörés-érzékelőjeként, illetve a különféle beszélővagy hanggal vezérelt gyerekjátékokhoz és épületautomatizálási készülékekhez.
Az ISD9160 mikrokontroller a hozzá tartozó fejlesztőpanellel és programozókészülékkel együtt raktárról megvásárolható. További technikai információ a gyártó honlapján, ill. a ChipCAD Kft.-n keresztül érhető el.

A Nuvoton honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény