FőoldalKonstruktőrNvidia Tegra 4: 2013 leggyorsabb mobil chipje
2013. január 08., kedd ::

Nvidia Tegra 4: 2013 leggyorsabb mobil chipje

A rendszerchip CPU-ja 2,6-szor gyorsabb a korábbi modellnél, a grafikus egység pedig meghatszorozza a Tegra 3 teljesítményét

Míg más platformok esetében egyelőre az számít fokmérőnek, hogy le tudják-e játszani akadozás nélkül a 1080p felbontású HD filmeket, a Tegra 4 már a közeljövő prémium formátumát, a 4K videót (tehát a 3396×2160 képpontos felbontású mozgóképet) is tökéletesen kezeli. Fotózás terén is nagyot léptek előre, a rendszerchip a HDR képek készítését is valós időben végzi.

A Tegra 4 a fentiek mellett akár képes önmagában kezelni a 4G/LTE hálózatokat is az opcionális Icera i500 chipset segítségével, ráadásul mindezt a korábbinál kisebb energiafelhasználás mellett. Már a Tegra 3 is úgy működött, hogy hagyományos feladatok esetén a négymagos „erőgép” alvó üzemmódra váltott, és az alapfunkciókra is tökéletesen elegendő ötödik mag vezérelte a rendszert, ezáltal jelentős energiafelvételi spórolás vált lehetővé. A Tegra 4-ben ez az elv változatlan, azonban az ötödik magot és a feladatok átvételére szolgáló rendszert egyaránt átdolgozták, így a hírek szerint a brutális erőfelhalmozás ellenére elődjénél 45 százalékkal kisebb fogyasztású.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény