FőoldalKonstruktőrDigilent Analog Discovery: Komplett műszerpark egyetlen készülékben
2012. november 30., péntek ::

Digilent Analog Discovery: Komplett műszerpark egyetlen készülékben

Megjelent az Analog Discovery, a Digilent legújabb, számítógépre csatlakoztatható, többfunkciós, hordozható műszere, amellyel bárhol, bármikor nagyon egyszerűen és gyorsan végezhetjük el méréseinket, kísérleteinket

A készülék funkcióit (oszcilloszkóp, hullámforma-generátor, logikai analizátor, jelminta-generátor, programozható be/kimenetek) a számítógépre telepített WaveForms szoftveren keresztül érhetjük el, amely a Digilent honlapjáról ingyenesen letölthető. Az Analog Discoveryvel vizsgált elektronikákat az 50 mA-ig terhelhető fix, +5 V és —5 V-os stabilizált tápegységkimenetekről is megtáplálhatjuk.
A készülék analóg bemeneteinek jellemzőit alapvetően az Analog Devices AD9648 nagy sebességű (105 megaminta/s), 14 bites, kettős AD konvertere határozza meg. A műszer analóg bemenetein differenciális jeleket is vizsgálhatunk max. ±20 V amplitúdóig, 1 MΩ, 24 pF mellett. Az erősítés változtatásával a mérési eredmény kijelzése 250 µV ... 5 V/osztás között lehetséges. Az analóg bemeneteken vizsgált jelek rögzíthetőek max. 16000 pont/csatorna felvételi hosszban.
Az Analog Discovery analóg kimeneteinek tulajdonságaiért az Analog Devices AD9717 nagy sebességű (125 megaminta/s) és kis fogyasztású, 14 bites DA konvertere a felelős. Az eszköz két analóg csatornáján ±4 V amplitúdójú sztenderd, vagy felhasználó által definiált hullámformákat „csalhatunk ki” a készülékből 100 megaminta/s felbontás, 5 MHz sávszélesség és max. 16 kilominta/csatorna mellett. AM- és FM-moduláció, különböző burkológörbék és folyamatos jelváltoztatás is lehetséges.
A készülék 16 digitális be/kimenettel rendelkezik, amelyeken a logikai analizátor, a jelminta-generátor és a diszkrét be/kimeneti eszközök közösen osztoznak. A digitális vonalakon érkező jelek 100 megaminta/s mintavételezés után a lábanként 4K jelátmenet rögzítésére képes tárolóba kerülnek.
Oktatási intézmények és diákok, a Digilent egyetemi program keretében, jelentős kedvezménnyel vásárolhatják meg a készüléket.

A forgalmazó ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény