FőoldalKonstruktőrThinSOT tokozású, monolit flyback szabályozó
2012. szeptember 28., péntek ::

ThinSOT tokozású, monolit flyback szabályozó

A Linear Technology bejelentette LT8300 típusnevű, monolit, alacsony szivárgási áramú, visszacsatolt szabályozóját, amelyet egyszerű DC/DC-konverter tervezéshez ajánlanak. Az áramkör különlegessége, hogy a visszacsatoló körhöz nincs szükség optocsatolóra, harmadik tekercselésre vagy jeltranszformátorra, mert a kimeneti feszültség érzékelése a primer oldali flyback jelből történik. Az LT8300 bemeneti feszültségtartománya 6 ... 100 V, rendelkezik egy 260 mA/150 V paraméterű teljesítménykapcsolóval, maximális kimeneti teljesítménye pedig 2 W, ezáltal számos távközlési, adatkommunikációs, járműipari és orvostechnikai alkalmazáshoz ideális választás

Az LT8300 áramnemű kapcsolási sémán nyugszik, amely a teljes vonali-, terhelési- és hőmérséklettartományban jobb, mint ±5% pontosságú szabályozást biztosít. A cég szabadalmaztatott, kis kimeneti hullámzású működést megvalósító Burst Mode megoldása támogatott az LT8300 esetében is, amely alacsony kimeneti áramával, kis értékű terhelésnél is igen hosszú telepélettartamot tesz elérhetővé.

Az LT8300-nál a kimeneti feszültséget egyszerűen, egyetlen, külső ellenállással, valamint a transzformátor áttételével lehet beállítani. Az áramkör adatlapjában több, kompatibilis transzformátort is megjelöl a gyártó Linear Technology. A lágystart és biztonsági funkciókkal is rendelkező áramkör pontosan szabályozott, kis alkatrészszámú, egyszerű, olcsó rendszerek tervezését támogatja. Az LT8300 5-vezetékes, ThinSOT típusú tokozással, továbbá -40 ... +125 °C, illetve -40 ... +150 °C működési hőmérséklettartománnyal érhető el.

A Linear Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény