FőoldalKonstruktőrGSM-fejlesztőrendszerek a QUECTEL-től
2012. május 15., kedd ::

GSM-fejlesztőrendszerek a QUECTEL-től

A QUECTEL nem csak kiváló ár/teljesítmény mutatójú GSM-modulokat gyárt, hanem fejlesztőeszközei is kedvező áron kaphatóak. Ez azt jelenti, hogy a felületszerelt GSM-modulokhoz nem nagyon érdemes próbapanelt készíteni, mert ha a befektetett alkatrészeket és munkaórákat összeszámoljuk, olcsóbb a professzionális fejlesztőpanelt megvenni

A különböző GSM/GPRS modulokhoz különböző hordozópanelek kaphatóak, amelyek csatlakozófelülete egy standard csatlakozó. Ezzel a csatlakozóval lehet az eltérő modulokat a közös alappanelre rádugni. Mivel időrendben először az M10 modul készült el, ezért az alappanel neve M10 evalboard lett, amire a modulspecifikus tesztadapterek csatlakoztathatók, úgymint: M10-TE-A, M12-TE-A, M12-TE-A, M15-TE-A és M95-TE-A. Az M10 evalboard kit az alappanel mellett tartalmazza a GSM-antennát, a soros kábelt és a hálózati adaptert is. A mellékelt CD tartalmazza a felhasználói kézikönyvet, így egyszerűen összeállítva azonnal lehet tesztelni az adott GSM-modul működését. A CD-n ezenkívül megtalálhatóak a modulhoz tartozó applikációk, funkciónként rendezve. Ha például valaki egy FTP vagy egy TCP kapcsolatot akar felépíteni, akkor az ahhoz tartozó AT parancsszekvenciát és -mintát megtalálja az adott FTP- és TCP-alkalmazásban.

Más filozófiát követ a legújabb, nagy sebességű U10 GSM/GPRS/EDGE modul fejlesztőrendszere. Mivel az U10 modul saját csatlakozóval rendelkezik, ezért nem szükséges külön illesztőtesztpanel, hanem a modul közvetlenül rádugható az U10 evalboardra. A gazdag perifériakészlet miatt ez az alappanel tartalmazza az alapfunkciókon kívül (UART, SIM, ADC, I/O, hang) az USB interfészt, SD kártyacsatlakozót, második SIM kártyafoglalatot és a kamerainterfészt is. A fejlesztőrendszer része egy minikamera-modul is, amivel tesztelni lehet a modul videostreaming-képességeit. Ne felejtsük el, hogy a 3G U10 modul már 7,2 Mibit/s letöltési és 5,67 Mibit/s feltöltési sebességgel rendelkezik, ami lehetővé teszi a videokapcsolatot. A fejlesztőrendszer az alappanelen kívül természetesen tartalmazza az összes tartozékot az antennától a kameráig, hogy tesztelni tudjuk az U10 tulajdonságait. Magát az U10 modult külön kell megvásárolni.

A ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény