FőoldalKonstruktőrMPLAB XC: letisztult C-fordító termékvonal
2012. április 19., csütörtök ::

MPLAB XC: letisztult C-fordító termékvonal

A Microchip bemutatta letisztult C-fordító­kínálatát, mely a legjobb futási sebességet és a legkisebb kódméretet biztosítja a közel 900 tagból álló PIC mikrovezérlő és dsPIC digitális jelvezérlő portfólió számára. Az MPLAB XC8, XC16 és XC32 fordítók átláthatóbb termékpalettát kínálnak a 8, 16 és 32 bites vonalon fejlesztőknek, három költséghatékony optimalizációs szinttel: Free, Standard és Pro. Az MPLAB XC egyaránt támogatja a Linux, Mac OS és Windows operációs rendszereket, így a mérnökök szabadon választhatnak fejlesztési platformot

Napjainkban fontos tényező a kód-újrafelhasználhatóság és a könnyű átjárhatóság a különböző szintű mikrovezérlő-teljesítmények és -jellemzők között, amely lehetővé teszi a legmegfelelőbb eszköz kiválasztását minden projekthez. Az egyszerű migráció mindig is a Microchip erőssége volt, amit az MPLAB XC is továbbvisz, megkönnyítve a Microchip korábbi C-fordítóiról történő áttérést. Emellett az MPLAB XC tökéletesen illeszkedik a Microchip fejlesztőrendszer láncolatába, a kompatibilis fordítók és programozók/hibavadászok közé, melyek együttműködnek az univerzális, keresztplatformos, nyílt forrású MPLAB X integrált fejlesztői környezettel, lerövidítve a tanulási ciklust és lecsökkentve a szükséges fejlesztőrendszer-beruházásokat. Természetesen az MPLAB XC fordítók a még mindig népszerű előddel, az MPLAB IDE-környezettel is együttműködnek. Fejlesztői oldalról jelentős igény mutatkozik ingyenes C-fordítókra. A 8, 16 és 32 bites Microchip MPLAB XC fordítók "Free" változatai több optimalizációs lehetőséget kínálnak, teljes funkcionalitásúak és akár kereskedelmi forgalomba kerülő termék fejlesztéséhez is használhatók. Akik szeretnék kipróbálni az ingyenes változatnál 50%-kal tömörebb kódot generáló "Pro" fordítókat, azoknak a Microchip 60 napos próbaverziót kínál, mely a próbaidőszak végén "Free" változatként működik tovább. Az ingyenes változathoz hasonlóan a próbaváltozat is teljes értékű, és az általa generált kóddal készült termék megkötés nélkül kereskedelmi forgalomba hozható.
A Microchip kétféle licencelési módot kínál a fejlesztőknek. Az egyfelhasználós licenc mellett a több mérnököt foglalkoztató cégeknek a lebegő hálózati licenc is rendelkezésre áll, mely a cég saját belső hálózatán keresztül használható, így az összes felhasználó számára könnyen elérhető.
Az MPLAB XC8 és az MPLAB XC32 fordítók már most beszerezhetők, az MPLAB XC16 április folyamán készül el, míg a kedvezményes, mindhárom fordítót tartalmazó csomag várhatóan májusban jelenik meg.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény