FőoldalKonstruktőrMCP9808 nagy pontosságú, I2C buszos hőmérőáramkör
2012. február 24., péntek ::

MCP9808 nagy pontosságú, I2C buszos hőmérőáramkör

A Microchip bemutatta az új MCP9808 hőmérséklet-érzékelő szenzort, amely alkalmazások széles skálájának kiszolgálására alkalmas a -20 ... +100 °C hőmérséklettartományban biztosított 0,5 °C pontosságnak, ill. a 12 bites (0,0625 °C/LSB) felbontásnak köszönhetően

Az MCP9808 kicsi, 2×3 mm méretű, 8-lábú DFN tokozásban is elérhető a helyszűkében lévő alkalmazások számára. Az eszköz további jellemzői az energiatakarékos lekapcsolási üzemmód, az alsó és felső határértékű hőmérséklet-monitorozás és a kritikus hőmérséklet-riasztás-funkció.
Számos alkalmazás igényel nagy pontosságot különböző hőmérséklet-tartományokban, mint például: termosztát (-20 ... +45 °C), személyi számítógép (+85 °C), valamint az ipar/jármű-elektronika (+125 °C). Ennek a széles hőmérséklet-tartományon értelmezett, különösen nagy pontosságnak köszönhetően az MCP9808 a fentebb felsorolt példák mellett számos más területen nyújt rendkívül kedvező megoldást.
Rengeteg alkalmazás élvezheti a csökkentett energiafelhasználás előnyét, amely a hatékonyabb működést lehetővé tevő pontos hőmérséklet-monitorozásnak és -vezérlésnek köszönhető. A lekapcsolási, a hőmérséklet-monitorozási, ill. a riasztófunkciókkal az MCP9808 valós időben képes szabályozni az energiafelhasználást az épületgépészeti berendezésektől az ipari eszközökig. Különösen a lekapcsolási tulajdonsággal csökkenthető az eszköz fogyasztása mind hálózati, mind telepes rendszerek esetében. A beépített alsó/felső határértékű hőmérséklet-monitorozás termikus optimalizációval javítja a rendszer teljesítményét. Végül a kritikus hőmérséklet­riasztásnak köszönhetően megakadályozza a káros működési hőmérséklet elérését, amivel növelhető a rendszer élettartama.

Az MCP9808, az ipar egyik legpontosabb chipre integrált hőmérsékletszenzora is bizonyítja a Microchip elkötelezettségét a mind tökéletesebb termékek megalkotása iránt. Ez az eszköz számos tulajdonságának köszönhetően rendkívüli rugalmasságot nyújt a fejlesztőknek, így tovább optimalizálhatják rendszereiket.
Az MCP9808 8-lábú MSOP és 2×3 mm DFN tokozásban is elérhető.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény