FőoldalKonstruktőrÚj, 60 MIPS teljesítményű, 16 bites dsPIC33E és PIC24E családok
2011. szeptember 16., péntek ::

Új, 60 MIPS teljesítményű, 16 bites dsPIC33E és PIC24E családok

A Microchip bejelentette legújabb, 60 MIPS teljesítményű, 16 bites dsPIC digitális jelvezérlőit és PIC24 mikrovezérlőit. A következő generációs, 16 bites magra épülő, 60 MIPS teljesítményű dsPIC33 és PIC24 "E" eszközök nagyobb Flash-memóriát (536 KiB), ill. RAM-területet (52 KiB) biztosítanak, míg az akár 144 lábú tokozásnak köszönhetően még több I/O port áll a fejlesztők rendelkezésre

Az USB 2.0 OTG interfész, a kibővített motorvezérlő, grafikus, audio és valós idejű beágyazott vezérlési képességek túlmutatnak az előző generációk lehetőségein. Az első kilenc "E" típusú dsPIC33 és PIC24 eszköz támogatásához kétféle USB starter kit és öt plug-in modul (PIM) áll rendelkezésre, amelyek a Multimedia Expansion Board (DM320005) fejlesztőeszközzel, motorvezérlő fejlesztőkártyákkal, ill. az Explorer 16 (DM240001) fejlesztői környezettel használhatók. A szoftveres fejlesztés könnyítésére harminc szoftverkönyvtár és mintaalkalmazás is elérhető többféle témakörben: beszéd és audio, kódolás/dekódolás, kommunikáció és motorvezérlés. Az új eszközök az átfogó támogatással együtt segítenek a fejlesztőknek, hogy még rövidebb idő alatt tervezhessenek nagy teljesítményű alkalmazásokat.
A Microchip dsPIC33E és PIC24E eszközei teljesen kompatibilisek a korábbi, széles típusválasztékkal rendelkező dsPIC33F és PIC24H/PIC24F családokkal, szoftver-könyvtárakkal és fejlesztőrendszerekkel, tartós növekedési utat biztosítva a jelenlegi felhasználóknak. Az új USB 2.0 On-The-Go (OTG) periféria lehetővé teszi az eszköz számítógéphez történő csatlakoztatását, akár Flash-meghajtóként vagy más perifériaként. A 60 MIPS teljesítménynek köszönhetően az új eszközök olyan nagy teljesítményigényű ipari és konzumeralkalmazásokban is alkalmazhatók, mint szervomotor-vezérlés, napelem-inverter vagy akár több
3 fázisú motor egyidejű vezérlése. Az új, független PWM üzemmód több léptetőmotort és holtidővezérlést is támogat, amelyek csökkentik a processzor terhelését. A három beépített analóg komparátor tovább minimalizálja a rendszerköltségeket és a szükséges alkatrészek számát.
A első dsPIC33 és PIC24 "E" eszközök négy-négy SPI és UART, valamint két I2C interfészt tartalmaznak. Az új, kiegészítő Flash-memóriaterület lehetővé teszi, hogy a Flash-memóriát a processzor lassítása nélkül lehessen törölni, ill. programozni, ami elengedhetetlen olyan motorvezérlő, teljesítménykonverziós, ill. egyéb kritikus alkalmazás esetében, ahol szükség van menet közbeni átprogramozásra is. A továbbfejlesztett, közvetlen memória-hozzáférés (DMA) funkcionalitás automatikusan indítja a kapcsolt DMA műveleteket, a szintén továbbfejlesztett hibakereső funkció pedig lehetővé teszi komplex töréspontok defi­niálását is, ami meggyorsítja a hibakeresést. A nagyobb számlálókapacitásnak köszönhetően a dsPIC33 és PIC24 "E" eszközök Input-Capture és Output-Compare moduljai még nagyobb teljesítményűek és még rugalmasabban használhatóak.
A dsPIC33E USB Starter Kit (DM330012) és a PIC24E USB Starter kit (DM240012) fejlesztőeszközök önállóan is használhatóak, de a Microchip egyéb kompatibilis fejlesztőrendszereivel is összekapcsolhatóak, mint például a Multimedia Expansion Board (DM320005), amely további felhasználói interfészekkel bővíti a csatlakoztatott modult. A Starter Kit I/O Expansion Board (DM320002) a PICtail+ modulok csatlakoztatását és a portlábak közvetlen elérését biztosítja.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény