FőoldalKonstruktőrAz Intersil bemutatta a világ első, teljesen tokozott, digitális teljesítménymodulját
2011. május 31., kedd ::

Az Intersil bemutatta a világ első, teljesen tokozott, digitális teljesítménymodulját

Az Intersil Corporation a ZL9101M sorozatszámú, teljesen tokozott és integrált DC/DC-átalakítójával újra letette névjegyét. Az új teljesítménymodul az Intersil "Power Made Simple" filozófiáját követi, amelynek lényege, hogy az eltérő rendszerteljesítmény-igényekhez könnyen illeszthető "építőkocka" képében kínálja alkatrészét, jelentős időt és erőforrás-ráfordítást megtakarítva a fejlesztőknek

A ZL9101M gyors és kézenfekvő alkalmazású DC/DC-átalakító akár 12 A kimeneti áramig, integrált jellegéből adódóan pedig nem igényel sok külső alkatrészt. A ZL9101M-et kiváló termikus hatásfokú tokozással látják el, így a rendszer megbízhatóságát is növeli ezzel. Az újdonságot point-of-load alkalmazásokhoz (szerverekhez, távközlési berendezésekhez, hálózati és storage-rendszerekhez) fejlesztette az Intersil.
A ZL9101M támogatja a PMBus interfészt is, amellyel még hatékonyabban használhatók ki az áramkör intelligens energiamenedzsment-szolgáltatásai. Az áramkör támogat továbbá adaptív, teljesítményoptimalizáló algoritmusokat, amelyek a konverzió és a teljes terhelési lánc hatásfokát hivatottak növelni. A MOSFET-eket, teljesítménytekercset, egyéb diszkrét alkatrészeket, valamint az Intersil Zilker Labs digitális DC/DC-kontrollert a ZL9101M integráltan tartalmazza, ha pedig mindenképpen 12 A-t meghaladó kimeneti áramra van szükség az alkalmazáshoz, a Digital-DC áramosztó technológiával több ZL9101M köthető párhuzamosan, amellyel elérhető a kívánt kimeneti áram. A tervezőket a fejlesztésben a PowerNavigator grafikus interfész támogatja teljes értékű, digitális teljesítménykonverziós rendszer megépítésében a ZL9101M alapján. Az áramkör 15×15 mm méretű, javított termikus jellemzőkkel rendelkező (11,5 °C/W termikus ellenállás a tokozás tetején, 2,2 °C/W az alján) QFN tokozásba szereli a gyártó, amely így az iparban egyedülállóként 61 W/cm3 teljesítménysűrűséget biztosít.

Az Intersil honlapja

Heiling Zsolt

Ügyvezető igazgató

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény