FőoldalKonstruktőrA Xilinx megjelent a világ első, 28 nm-es FPGA-jával és a hozzá kapcsolódó fejlesztőplatformmal
2011. május 27., péntek ::

A Xilinx megjelent a világ első, 28 nm-es FPGA-jával és a hozzá kapcsolódó fejlesztőplatformmal

Abszolút elsőként jelent meg a piacon a Xilinx 28 nm-es gyártástechnológiával gyártott FPGA termékkel, a 7-es sorozatú, Kintex-7 K325T típusszámú FPGA-val. A Kintex-7 az optimális ár/teljesítmény arány mellett rendkívül kedvező energiagazdálkodási feltételeket is biztosít, a teljes 7-es FPGA-sorozattal kompatibilis architektúrájának köszönhetően az alkalmazásfejlesztők pedig már most megkezdhetik érdemben a majdan Artix-7 vagy Virtex-7 FPGA-kkal elképzelt rendszereik fejlesztését

A Kintex-7 sorozatú FPGA-k alkalmazását a Xilinx ISE Design Suite 13 fejlesztőkörnyezet, az AMBA 4 Advanced Extensible Interface (AXI) buszprotokoll IP (szellemi tulajdonalapú megoldás), valamint a vonatkozó referenciatervek támogatják. Ezeket a célzott platformfejlesztési elemeket a Kintex-7 FPGA KC705 számú, fejlesztők előtt már debütált fejlesztőkártya támogatja, akik ezáltal teljes képet kaphatnak az úttörő Kintex-7 K325T képességeiről funkcionalitás, energiamenedzsment és teljesítmény tekintetében. A Xilinx ezzel egy könnyen használható, rugalmas FPGA-fejlesztő platformot ad a fejlesztő kezébe, amely a vállalat reményei szerint igenis alternatívája sok tekintetben a rugalmatlan, költségesen és időigényesen fejleszthető ASIC vagy ASSP áramköröknek. A Xilinx gyártópartnere a TSMC, a gyártás az ő 28 nm-es HPL (High-Performance, Low Power: nagy teljesítményű, kis fogyasztású) technológiájuk alapján történik.
A Kintex-7 K325T FPGA a saját kategóriájában jelenleg iparági vezető az egy pénzegységre jutó csatornák számában, amelyet 12 W-nál kisebb teljesítményfelvétellel koronáz meg, kiváló eszközt adva például az LTE hálózatfejlesztők kezébe. A Kintex-7 sorozatú FPGA-k optimális viselkedés tekintetében élen járnak a síkképernyős megjelenítők, ultrahangos és egyéb olyan, nagy sávszélességű rendszerek területén is, amelyek kis jelzajú működést követelnek meg, és meglehetősen árérzékenyek. A Kintex-7 K325T az első darabja annak a 28 FPGA-nak, amely az Artix-7 és Virtex-7 családtagokkal együtt teljessé teszi a Xilinx 7-es FPGA-sorozatát.

A Xilinx honlapja

Heiling Zsolt

Ügyvezető igazgató

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény