FőoldalKonstruktőrBosch-Microsoft együttműködés
2024. február 26., hétfő ::

Bosch-Microsoft együttműködés

Új dimenziók a generatív mesterséges intelligenciában a biztonságosabb utakért

A jelenet, amit egyetlen autós sem akar átélni: egy labda gurul ki az útra, amit minden valószínűséggel egy gyerek is követ, aki tudomást sem vesz a forgalomról. Amíg azonban az emberek fel tudják mérni az ilyen helyzeteket, napjaink vezetéstámogató- és automatizált vezetési rendszereinek még meg kell tanulniuk ezt.

A Bosch generatív mesterséges intelligenciát alkalmaz az automatizált vezetési funkciók további fejlesztése során. Ennek részeként a Bosch és a Microsoft együttműködik a generatív mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek feltárásában. „A Bosch azon dolgozik, hogy a mesterséges intelligencia alkalmazások új dimenzióját hozza el az autókba” – hangsúlyozta Dr. Stefan Hartung, a Bosch igazgatóságának elnöke Berlinben, az idei Bosch Connected World (BCW) AIoT-konferencián. Az elvárások szerint a generatív mesterséges intelligencia lehetővé tehetné a járművek számára az adott helyzet pontos felmérését és az ennek megfelelő reakciókat, így nagyobb biztonságot kínálhat a közlekedés résztvevői számára. Ugyancsak fokozott biztonságot vár el az utakon az idei Bosch Tech Compass, azaz a technika és a mesterséges intelligencia témaköreiben világszerte végzett, reprezentatív felmérés válaszadóinak több mint 60 százaléka is. [Az online reprezentatív felmérés keretében 2023. decemberében a német GIM piackutató cég a Robert Bosch GmbH megbízásából hét országban (Amerikai Egyesült Államok, Brazília, Egyesült Királyság, Franciaország, India, Kína és Németország,) reprezentatív módszerrel kérdezett meg 18 év felettieket.]

A Bosch és a Microsoft már dolgozott együtt egy az autók és a felhő zavartalan összekapcsolására szolgáló, univerzális szoftverplatform kifejlesztésén, és nagy várakozással tekintenek az újabb közös munka elé. Azokat a lehetőségeket kutatják, hogy a legkorszerűbb mesterséges intelligencia alapú technológiát kínálhassák ügyfeleik és az automatizált vezetést alkalmazó autóipar számára. A két cég várakozásai szerint együttműködésük új szintre emelheti az automatizált vezetési funkciók teljesítményét. Céljuk, hogy a generatív mesterséges intelligencia egyszerre növelje a járművek kényelmét, illetve biztonságosabbá tegye a közlekedést. Ebben felbecsülhetetlen jelentőségű az a tudás, amely rendelkezésre áll a Boschnál, legyen szó a járműiparról, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó autóipar-specifikus szakértelemről, vagy arról az adattömegről, amelyet a járműszenzoroknak köszönhetően a generatív mesterséges intelligencia fejlesztésére használnak. „A Microsoft nagy várakozásokkal tekint a Bosch-sal való együttműködésre a generatív mesterséges intelligencia témájában, hogy ezzel is biztonságosabbá tegyék a közlekedést” – jelentette ki Uli Homann, a Microsoft vállalati alelnöke (CVP), egyben kiemelt IT-architect szakembere.

Forrás: szöveg és kép - Robert Bosch

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény