FőoldalGyártósorNagy pontosságú Ultimus V diszpenzer - új mód a változó viszkozitású folyadékok kezeléséhez
2011. július 13., szerda ::

Nagy pontosságú Ultimus V diszpenzer - új mód a változó viszkozitású folyadékok kezeléséhez

A termékek előállítása során az ezüst epoxikat, a lapka-tok epoxikat és az alátöltő anyagokat számos elektronikai és egyéb összeszerelési alkalmazásban használják. Mivel ezen folyadékok viszkozitása időben változik, egyedi kihívást okoznak

A folyadékszint változása módosítja azt a szükséges levegőtérfogatot, amely az egyenlő mennyiségű folyadékadagokhoz szükséges A folyadékszint változása módosítja azt a szükséges levegőtérfogatot, amely az egyenlő mennyiségű folyadékadagokhoz szükséges
Mivel ezek az anyagok a munkafolyamat során egyre sűrűbbé válnak, a kimért adag mennyisége egyre csökken. Ahhoz, hogy az adott anyag ilyen tulajdonságát kompenzáljuk, a hagyományos diszpenzerekkel a diszpenzer- vagy a szelepkezelő paramétereit úgy kell beállítani, hogy a kiadagolt anyagok mennyisége azonos legyen.
Ezen problémák megoldására a Nordson EFD kifejlesztette az Ultimus V nagy pontosságú diszpenzert.
Az EFD precíziós folyadékadagolási technológiájának köszönhetően az Ultimus V diszpenzer bizonyítottan megszünteti a viszkozitással kapcsolatos problémákat oly módon, hogy az egységes folyadékadagok érdekében az adagolási paraméterek automatikusan állíthatóak a folyadék használati ideje alatt.
Az analóg levegőszabályozással jellemezhető hagyományos diszpenzerekkel ellentétben az Ultimus V egy, az EFD által kifejlesztett elektronikus levegőszabályzóval rendelkezik, így minden adagolási paraméter - ide értve az időt, a nyomást és a vákuumot - elektronikusan kontrollálható, kivételes pontosságot, reprodukálhatóságot és folyamatirányítást téve lehetővé.
Az Ultimus V diszpenzer használata során az első lépés a folyadékgörbe meghatározása és a viszkozitási profil-változás nyomon követése az idő függvényében. Számos esetben ezek az adatok a folyadék gyártójánál hozzáférhetők, egyéb esetekben viszont házilag kell megfigyelni és kiszámítani ezeket.
Amikor a folyadék görbéje rendelkezésére áll, az Ultimus V intuitív menürendszere segítségével be tudja állítani az idő, a nyomás és a vákuum paramétereit, amelyeket a készülék memóriájában hozzá tud illeszteni az egyes viszkozitási intervallumokhoz. Ez közvetlenül is elvégezhető a berendezés elején található touchpad segítségével, de az EFD felhasználói interfész szoftverének, egy RS-232 csatlakozó és egy számítógép segítségével, vagy PLC-n, vagy más olyan interfész rendszeren keresztül is be tudja programozni az Ultimus V-t, amely ipari standard RS-232C protokollt használ.

Az Ultimus V automatikus adagolófunkcióval rendelkezik, amely 400 memóriacellát használ; ezek mindegyike egyedi nyomás-, adagolási idő-, vákuum- és triggeradatokat tárol. A triggerértékeket vagy a minden egyes intervallumban bekövetkező adagolási ciklusok számához (számlálási mód) vagy az egyes intervallumokban eltelt idő másodpercben megadott értékéhez lehet beállítani. Amikor letelik a meghatározott intervallum/trigger, az Ultimus továbblép a következő cellához és az abban rögzített beállításhoz.
Az Ultimus V rendelkezik egy egyedi tulajdonsággal is: lehetővé teszi, hogy ez az intervallum/trigger minden egyes adagolási lépésben más és más legyen. Ez lecsökkenti azt az intervallum-számot, amely az egyes viszkozitási görbékhez szükségesek, így az Ultimus V 400 memóriacellájában több görbe tárolható el. Ha a megfelelő beállítási paramétereket beprogramozta a memóriacellákba, a munkafolyamatot elmentheti, vagy az interaktív szoftver segítségével számítógépre töltheti arra az alkalomra, amikor ugyanezt az anyagot szeretné használni.
Ráadásul az interaktív szoftver egy kényelmes "eltolási" tulajdonsággal is rendelkezik, amely egyszerűen lehetővé teszi, hogy egyszerre eltoljon minden, a memóriába eltárolt beállítást abból a célból, hogy kompenzálni tudja a kiindulási folyadékok közötti hajszálnyi különbségek, vagy a gyártási körülmények során fellépő, a külső hőmérsékletben bekövetkező változások hatásait.
Ez a megközelítés drasztikusan megnövelheti a produktivitást, miközben időt és pénzt takarít meg.

A Nordson EFD honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény