FőoldalArchívumMi lesz a Nokia-val?
2009. április 29., szerda ::

Mi lesz a Nokia-val?

Idén már tudósítottunk "Nokia, a tragikus modell" című cikkünkben a Nokia és beszállítóinak gyárbezárásairól.Sajnos a negatív jelenségek tovább folytatódtak


A mobiltelefonok iránti kereslet csökkenése következtében az év első három hónapjában 27 százalékkal estek vissza a Nokia eladásai, a profit pedig 90 százalékkal csökkent 2009 első negyedévében. A cég gazdasági igazgatója szerint a csökkenés még nem érte el a mélypontot, pedig a vállalat így is története legnagyobb - 90 százalékos - profitcsökkenését szenvedte el az idei év első negyedévében. A tavaly ilyenkor mért 1,2 milliárd eurós nyereséghez képest most mindössze 122 millió eurós eredményről számolt be a vállalat.

A bevétel és nyereségcsökkenést a cég költségcsökkentő programjával igyekeznek kompenzálni, melynek része volt a végkielégítéssel támogatott önkéntes felmondás is. A vállalat így ezer dolgozójától vált meg, ám további - több száz főt érintő - elbocsátások várhatóak.

A Nokia ugyanakkor azzal próbálja megnyugtatni a befektetőket, hogy a mobiltelefonok iránti kereslet stabilizálódásának a jelei érzékelhetőek. Bár az eladások mennyisége már nem csökken rendkívül nagy sebességgel, korai lenne kijelenteni, hogy a kereslet nem eshet vissza a jelenleginél is nagyobb mértékben. Azonban bizakodásra adhat okot, hogy az év elején viszonylag gyorsan kiürültek a cég raktárkészletei.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény