FőoldalArchívumTúl a 4 milliárd mobilon
2009. február 23., hétfő ::

Túl a 4 milliárd mobilon

A legfrissebb adatok szerint 2008 decemberére Földünkön újabb mérföldkőhöz érkezett el a vezeték nélküli kommunikáció: már több mint négymilliárd mobilkapcsolat létezett. Vagyis a kutatók becslése szerint a Föld lakosságának körülbelül 60 százaléka rendelkezik valamilyen mobilhozzáféréssel

Ahhoz, hogy 3 milliárd előfizetés legyen, 20 évre volt szükség. Mi várható a jövőben? Az előrejelzések szerint a növekedési tendencia a gazdasági válság ellenére tovább folytatódik. Az ázsiai, az afrikai és a dél-amerikai piacok további bővülésével; e régiókban közel 50 százalékos emelkedést várnak az elkövetkező években. Dél-Amerika és a karibi régió jelenlegi erőteljes növekedése azt mutatja, hogy az évi 16 százalékos bővülés következtében ott hamarosan a lakosság 76 százaléka fér hozzá ehhez a technológiához, vagyis több mint 440 millió előfizetést várnak a világ e részén. E térségben tavaly a legnagyobb növekedést (19 millió) Brazília produkálta, de Peru 33 százalékos új előfizetői iránya (4,3 millió) is kiemelkedőnek számít. Az olyan, értettnek számító piacok, mint az EU vagy az USA várhatóan csak 8 %-kal bővülnek.
A jelenlegi trendek figyelembe vételével 2013-ban várhatóan több ország is átlépi a 150 %-os penetrációt: Románia (152 %), Oroszország (153 %), Olaszország (168 %), Ukrajna (173 %) és Görögország (183 %). Ekkor a használatban lévő SIM kártyák száma Nyugat-Európában 1,55-ször, Kelet-Európában 1,75-ször fogja felül múlni az azt használó személyek számát. Ennek következtében 2011-re várhatóan már ötmilliárd előfizető lesz szerte a világon (a teljes népesség 73 %-a), s 2013-ra az iparág teljes bevétele meg fogja haladni az egybillió amerikai dollárt (2007-ben 769 milliárd dollár volt ez az összeg).

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény