FőoldalArchívumMegállapodás a Budapesti Műszaki Főiskola és a Bosch között
2008. december 08., hétfő ::

Megállapodás a Budapesti Műszaki Főiskola és a Bosch között

A Budapesti Műszaki Főiskola újabb támogatóval kötött együttműködési szerződést.Az intézmény az elkövetkező két évben 15 millió forintos projektmegbízást kap a Bosch Budapesti Fejlesztési Központtól. A megállapodás keretében a cég fejlesztési központja egy úgynevezett „Smart and Small Car" intelligens kisautó fejlesztésével bízza meg az intézményt.


Image Image
A szerződés képviselői balról jobbra: J.-P. Stadler, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ vezetője, T. E. Beyer, a Bosch csoport magyarországi képviselője, Szeidl L., a BMF NIK dékánja, Fodor János, a BMF stratégiai és tudományos rektorhelyettese, Sima Dezső, a BMF NIK alapító igazgatója
Thomas E. Beyer, a cégcsoport magyarországi képviselője és Fodor János, a Budapesti Műszaki Főiskola stratégiai és tudományos rektorhelyettese megegyezett abban, hogy a következő két év során a projektre összesen 15 millió forint anyagi támogatást nyújt a vállalat, és folyamatos konzultációval, szakkönyvekkel segíti az intelligens kisautó megépítését célzó programot.

Amint azt Thomas E. Beyer a Bosch csoport Magyarországi képviselője elmondta: „ A Bosch egyik legfontosabb hosszú távú célkitűzése, hogy a műszaki felsőoktatásban tanuló tehetséges diákokat megtalálja, és támogassa. A mai szerződés egy fontos mérföldkő ebben, hiszen egy újabb rangos intézményt köszönthetünk a partnereink között, ahonnan várhatóan sok hallgató később mérnökként csatlakozik a Bosch-hoz ."

A Budapesti Műszaki Főiskola stratégiai és tudományos rektorhelyettese is nagy várakozással tekint az együttműködés elé. Mint mondta, az intézmény örömmel vette a cégcsoport megkeresését, hiszen ritkán adódik alkalmuk olyan kreatív feladatok meghirdetésére, amelyek a legtehetségesebb diákokat is komoly próbára teszik. Fodor János azt is kiemelte, hogy a Bosch érdeklődése egyértelműen jelzi, hogy az intézményben magas szintű képzés folyik, amely a világ legnagyobb autóipari beszállítója számára is megfelelő alapot nyújt az együttműködéshez.

A Bosch a munka során szoftver és hardver-fejlesztést, komponens megválasztást, modul implementációt és a design megtervezését is elvárja a diákoktól. A hallgatók részére mindeközben folyamatos lehetőség nyílik a konzultációra a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjában.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény