FőoldalÜzletKína visszavágott az USA-nak
2023. május 25., csütörtök ::

Kína visszavágott az USA-nak

Fennakadtak a kínai biztonsági felülvizsgálaton az amerikai mikrochipek

Mint arról többször is írtunk, az USA nemzetbiztonsági kockázatokat állapított meg egyes kínai elektronikus berendezések, készülékek esetében. Az Egyesült Államok és Kína kormánya között már vagy 10 éve tart az adok-kapok egymás elektronikai termékeinek biztonságossága miatt. Emlékezetes, hogy Washington exportellenőrzést vezetett be a Kínába irányuló chipgyártási technológiára, és igyekezett megakadályozni, hogy a Micron riválisa, a Yangtze Memory Technologies megvásárolhasson bizonyos amerikai alkatrészeket. Kína 2021 szeptemberében vezetett be szabályokat a kulcsfontosságú információs infrastruktúra védelmére.

Ennek keretében Kína március végén bejelentette a Micron Technology amerikai memóriachip-gyártó termékeinek felülvizsgálatát. Most pedig arról tudósított a Reuters, hogy a kínai kibertér-szabályozó hatóság (CAC) szerint a Micron egyes termékei nem mentek át a hálózatbiztonsági felülvizsgálaton. Ezért nem engedélyezik, hogy kulcsfontosságú infrastruktúrák üzemeltetői vásároljanak a vállalattól. A CAC közleménye szerint a felülvizsgálat megállapította, hogy a Micron termékei komoly hálózatbiztonsági kockázatokat jelentenek Kína kulcsfontosságú információs infrastruktúra ellátási láncára, ami jelentős fenyegetés a kínai nemzetbiztonságra. A hivatal nem részletezte, hogy milyen kockázatokat talált, és azt sem, hogy mely termékekről van szó

A Micron azt közölte, hogy megkapta a CAC értesítését arról, hogy befejeződött a vállalat Kínában értékesített termékeit érintő felülvizsgálat, és „várja, hogy folytathassák a tárgyalásokat a kínai hatóságokkal”.

Forrás: www.reuters.com
Fotó: Micron

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény