FőoldalÜzletA világ legnagyobb chipgyárát építi a Samsung
2023. március 16., csütörtök ::

A világ legnagyobb chipgyárát építi a Samsung

Az új, 300 billió won értékű chipkomplexum Szöul mellett lesz.

A Samsung március 15-én jelentette be, hogy 300 billió koreai won (228 milliárd dollár) értékű beruházást tervez egy új dél-koreai félvezető-komplexumba. A beruházással kapcsolatosan a Samsung szóvivője a CNBC-nek elmondta, hogy az a 2042-ig tartó időszakban fog megvalósulni. A koreai kormány szerint a világ legnagyobb ilyen típusú komplexuma fog megépülni.

A dél-koreai kormány a hírrel összefüggésben közölte, hogy 2026-ig 550 trillió wont fektet be a olyan területekbe, mint a chipek, kijelzők, akkumulátorok és elektromos járművek. A hangsúly azonban a félvezetőkön van – kritikus fontosságú alkatrészek, amelyek az okostelefonoktól az autókig mindenbe belekerülnek, és amelyek egyre inkább geopolitikai fókuszba kerülnek. A dél-koreai kormány célja, hogy a Samsung és más vállalatok chipgyártó létesítményeit összekapcsolja a területen, hogy egy „félvezető megaklasztert” hozzon létre. Az elképzelés szerint a félvezető-ellátási lánc különböző részeit fogják összevonni, a chiptervezéstől a gyártásig. „Az új helyszínek kiválasztásakor figyelembe vettük a már meglévő félvezető-klaszterekből adódó szinergiahatást” – mondta Lee Csang-jang, Dél-Korea kereskedelmi, ipari és energiaügyi minisztere. A dél-koreai kormány közölte, hogy a vállalatok öt chipgyártó üzemet fognak építeni az övezetben.

„Yoon Suk-yeol koreai elnök azt mondta, hogy bár fontos, hogy egy olyan csúcstechnológiai iparág, mint a félvezetők, egy közép- és hosszabb távú terven keresztül növekedjen, de a globális verseny jelenlegi helyzetét tekintve gyorsan kell előrehaladnunk ezekkel a tervekkel, mintha élet-halál kérdése lenne” – mondta Yoon szóvivője, Lee Do-woon egy tájékoztatón. Dél-Korea expanzív lépésére tehát úgy is tekinthetünk, mint egy módszer, amivel felzárkózhat az Egyesült Államok agresszív chipberuházásaihoz.

Forrás: www.cnbc.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény