FőoldalÜzletBecsődölhet a Huawei telefonos üzletága?
2021. augusztus 19., csütörtök ::

Becsődölhet a Huawei telefonos üzletága?

Sok területen előrébb léptek, de a mobilpiacról szinte teljesen kizuhantak. A CNBC híradása szerint a „Huawei a túlélésért küzd”.

A Huawei elleni intézkedésekről mind lapunk nyomtatott számaiban, mind honlapunkon már többször tudósítottunk. Az USA által két évvel ezelőtt meghozott tiltó intézkedések nem csak Amerikában és Európában hozták hátrányos helyzetbe a Huaweitt, de még az elsőszámú piacukon, Kínában is látványos visszaesést tapasztaltak. A megroppant okosmobilos ágazatuk mostanra elképesztő mélypontra került, és az sem kizárt, hogy a végéhez közeledik.

Mint arról a Huawei Technologies által a közelmúltban kiadott, 2021 második negyedévére vonatkozó üzleti beszámolóból kiderül, alig egy év alatt elképesztő mértékben veszítettek jelenlétükből az okostelefonok piacán. A társaság beszámolója szerint, az év első hat hónapja 49,5 Md USD (320 Md jüan) összbevételük volt, ami óriási visszaesés az egy évvel ezelőtti 70 milliárd USD-hez képest – pedig már akkor is érvényben volt a tiltás.

Hogy a fogyasztói elektronikai helyzete mennyire súlyos, arra a Kínában betöltött szerepük drasztikus változása mutat rá a legjobban. A Canalys szerint 2021. második negyedévében mindössze 6,4 millió okoskészüléket tudtak eladni az anyaországban, ami alig több mint egynegyede a 2020 azonos időszakában eladott kb. 27,4 millió darabnak. Ezzel összefüggésben a cég vezérigazgatója, Eric Xu nemrég úgy fogalmazott, hogy a „Huawei a túlélésért küzd”, ami a vállalat irányítójának szájából talán egy komolyan vehető állítás. Xu azt is elmondta, hogy céljaik eléréséhez az öt évre szóló stratégiájukat követik. Vagyis a Huawei talán még nem tart a csőd bejelntésénél, inkább beteljesítették saját ígéreteiket: talpon maradtak, és tették mindezt úgy, hogy a gyengülő részlegük helyett más területekre fókuszáltak, lényegében bármire, amit nem befolyásolnak az USA által kivetett szankciók.

Ábra forrás: www.canalys.com

„Annak ellenére, hogy a fogyasztói üzletágunk bevételei külső tényezők miatt csökkentek, bízunk abban, hogy a szolgáltatói és vállalati üzletágunk továbbra is folyamatosan növekedni fog. Kihívásokkal teli idők voltak ezek, és minden alkalmazottunk rendkívüli elszántsággal és erővel tört előre.” – mondta Xu.

Forrás: cnbc.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény