FőoldalÜzletA Schneider Electric három magyarországi gyárát is bővíti
2020. december 07., hétfő ::

A Schneider Electric három magyarországi gyárát is bővíti

Szijjártó Péter külügyminiszter Párizsban kötött megállapodást a vállalat itthoni gyárainak bővítéséről.

Megállapodást kötött Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Schneider Electric vezetőivel Párizsban csütörtökön az elektronikai vállalat magyarországi gyárainak bővítéséről. "Európa egyik legnagyobb elektronikai cége a zalaegerszegi, a gyöngyösi és a kunszentmiklósi gyárat is bővíteni fogja" – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek a gyárak elsősorban az autóipari beszállításhoz és más elektronikai gyártáshoz állítanak elő különböző alkatrészeket. A fejlesztés keretében a vállalat Budapestre hozza az egyik európai beszerzési központját, amelynek nyomán több mint száz új munkavállalót fognak alkalmazni a szolgáltató központjukban.

A beruházás értéke négy és fél milliárd forint, amelyhez a kormány 600 millió forintos támogatást biztosít.

Szijjártó Péter találkozott az Opel korábbi gyárait üzemeltető francia Peugeot-csoport vezetőivel is, akik jelentős átalakításokat terveznek a Fiat Chryslerrel történő egyesülést követően. Céljuk, hogy a világ negyedik legnagyobb autóipari konglomerátuma jöjjön létre. Miután az új konglomerátum létrejöttével a Peugeot csoport felülvizsgálja az eddigi működését, a magyar kormány célja, hogy "Szentgotthárd a jövőben is egy fontos gyártóbázisa legyen a létrejövő új autóipari vállalatnak" – mondta a miniszter.

Forrás: MTI

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény