FőoldalÜzletNagy problémákat kell megoldani a Huawei-nek
2020. szeptember 01., kedd ::

Nagy problémákat kell megoldani a Huawei-nek

Egyes jelentések szerint a Huawei 2021-ben padlóra kerülhet, ha Amerika nem enyhít a korlátozásokon

A Nikkei Asian Review belsős és iparági forrásokra hivatkozva a Huawei-re nézve elképesztően aggasztó jelentést közölt augusztus végén. E szerint a Huawei partnerei és beszállítói kétségbeesett módon próbálnak alkatrészeket szállítani a Huawei-nek. Ugyanis az USA restrikciók miatt a gyártáshoz amerikai eredetű technológiákat használó cégek szeptember 14-től nem dolgozhatnak a Huawei-jel, a Huawei felé kizárólag eddig az időpontig teljesíthetik a korábbi megrendeléseket. Állítólag a szorult helyzet miatt túlélő módba kapcsolt a vállalat, gyakran éjszaka és hajnalban riasztják a partnereiket, hogy a lehető legtöbb alkatrészt szállítsák le a maradék két hét során. Jelenleg rendszerchipeket, 5G-s chipeket, kijelzőchipeket, kameralencséket, memóriachipeket próbálnak felhalmozni a létező összes partnerüktől, mint MediaTek, Novatek, RichWave, Realtek, Samsung, SK Hynix, Largan Precision, Sunny Optical Technology. A TSMC is elvágja a szállításokat, így a Mate 40 széria lesz az utolsó, amibe a Huawei saját Kirin chipeket rakhat.

A helyzet állítólag annyira kétségbeejtő, hogy a káosz közepette már a félkész, teszteletlen és össze sem rakott termékeket és alkatrészeket is azonnal kéri a Huawei. Ha a Huawei kifogy a mostani készleteiből, akkor az elemzők szerint 75 százalékkal esnek majd vissza az eladásai. Erre 2021 elején kerülhet sor. A meglévő készleteknek hála idén összesen 195 millió mobilt tudnak leszállítani, jövőre ez 50 millió alatt marad a GF Securities szerint, pedig nemrég még 130 millió 5G-s mobilt akart eladni jövőre a Huawei.

A Huawei számára valószínűleg elengedhetetlenek lesznek az átszervezések és a leépítések, ha a cég nyereséges akar maradni amerikai technológia nélkül, ilyen korlátozások mellett. Az amerikai cégek pedig várhatóan tovább lobbiznak az amerikai kormánynál, hogy engedélyezze a Huawei-jel való közös munkát.

A fenti hírre a Huawei Technologies Hungary az alábbi reakciót adta:
„A Huawei Technologies helyzete stabil, a vállalat ellátási lánca változatlanul, megbízhatóan működik. A Huawei beszerzési és gyártási folyamatai szigorú minőségbiztosítási szabályrendszer mentén működnek, az azokban megkövetelt lépéseket és teszteket a vállalat minden körülmények között maradéktalanul végrehajtja. A Huawei, amely a Canalys piackutató cég adatai szerint az idei év második negyedévének eladásai alapján a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává vált, továbbra is meghatározó szereplő lesz a globális ICT piacon."

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény