FőoldalÜzletAz Ericsson óriási brit megrendelést nyert el
2020. május 04., hétfő ::

Az Ericsson óriási brit megrendelést nyert el

Huawei-esről vadonatúj alapokra helyezi mobilhálózatát Nagy-Britannia legnagyobb mobilszolgáltatója, a British Telecom (BT) tulajdonában lévő EE

A svéd Ericsson lett a nyertes a BT-hez tartozó EE mobilszolgáltató beszállítói tenderén. Így Nagy-Britannia legnagyobb mobilszolgáltatójánál három éven belül a teljes maghálózatot ők biztosítják majd, leváltva a kínai Huawei berendezéseit.

A tender eredményeként az Ericsson a jelenleg elérhető legmodernebb, felhő- és konténeralapú megoldásokat egyaránt tartalmazó maghálózati technológiáját szállítja majd a jelenleg mintegy 30 millió ügyféllel rendelkező EE részére a következő években. Lényeges szempont, hogy a tender számos más országban jelenleg is zajló beszállítói versenyeztetéssel ellentétben nem kizárólag az 5G-s hálózat kiépítésére vonatkozott, így az Ericsson berendezései a 4G és 5G alapú eléréseknél egyaránt szolgáltatni fognak.

A BT illetékesei a tender lezárása kapcsán nem nyilatkoztak annak anyagi vonzatairól, korábban ugyanakkor úgy becsülte a szolgáltató, hogy az eszközcserék mintegy 658 millió dolláros beruházással járnak majd, mely öt évre oszlik el. Howard Watson, a szolgáltató műszaki igazgatója a tender eredményének kihirdetésekor kiemelte, hogy az Ericsson mellett szóltak a laboratóriumi tesztek során szerzett tapasztalatok, illetve az új hálózatra épülő, jövőben megjelenő termékek portfóliója is csábító volt.

A szolgáltató diplomatikusan hallgatott arról, hogy a döntés milyen összefüggésben áll a brit kormány januári kvótarendeletével, amely szigorú kvóták közé szorította a kínai beszállítót, így többek közt megtiltotta, hogy a mobilszolgáltatók 2023-tól Huawei maghálózati elemeket használjanak rendszereikben. Arról sem volt szó, hogy a Huawei eszközeinek használata kapcsán felmerültek bizonyos kiberbiztonsági aggályok, melyeket elsősorban az Egyesült Államok dörgöl előszeretettel szövetségesei orra alá, és aminek hatására vélelmezhetően a jelen brit döntés is megszületett.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény