FőoldalÜzletSamsung gigaberuházás QD-OLED kijelzők gyártására
2019. október 17., csütörtök ::

Samsung gigaberuházás QD-OLED kijelzők gyártására

A társaság 11 milliárd dollárra tehető beruházást tervez a QD-OLED kijelzők gyártásának felpörgetésére

A Samsungot és hazai riválisát, az LG-t az elmúlt években egyre komolyabb versenyre kényszerítették a kínai vállalatok az LCD-gyártó kapacitások felfuttatásával, és már a következő generációs technológiák területén is megjelentek. A Samsung, válaszul a haszonkulcs és a megrendelések folyamatos olvadására, a kvantumpontos technológiára koncentrál. A kijelzők egyébként az elektronikai multi három fő bevételi forrása között szerepelnek a memóriacsipek és az okostelefonok mellett, amelyek közül a Samsung mindhárom területen globális piacvezető.

Mindezek következtében a Samsung Displayegy több mint 13 ezer milliárd won (nagyjából 11 milliárd dollár) összértékű beruházás csomag mellett döntött be a következő generációs képernyők fejlesztésére és gyártására. Válaszul szánják az elsősorban a kínai versenytársak által generált piaci túlkínálatra és egyre fokozódó árversenyre. Az iparág átszervezésére vonatkozó tervekbe a maga részéről a dél-koreai kormány is 400 milliárd wont invesztál.

A jelenleg a legnagyobb OLED-gyártónak számító Samsung Aszanban fogja felépíteni a kvantumpontos OLED (QD-OLED) kijelzőket előállító új gyártóegységét. Ez a hosszabb távú elképzelések szerint 2025-ig folyamatosan bővül majd, és összességében több mint 80 ezer új munkahelyet teremt. Az új üzem már 2021-ben megkezdheti működését, és már kezdetben is havi 30 ezer darab, 65 hüvelyknél nagyobb képátlójú panel előállítására lesz képes.

samsung qled 1

Meg kell jegyezni, hogy egyes szakértők mindent vagy semmit játéknak tartják az előre menekülést az egyre kedvezőtlenebb gazdasági környezetben, amelyet a Japánnal folytatott kereskedelmi konfliktus is beárnyékol, bizonytalanná téve a Hi-Tech kijelzők gyártásához szükséges kemikáliák utánpótlását. Ide tartozik még, hogy a Samsung pár napja közölte, hogy legutóbbi negyedéves nyeresége az egy évvel ezelőtti szint felét sem éri el – igaz, a piaci elemzők még ennél is kedvezőtlenebb számokat jósoltak a bejelentést megelőzően.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény