FőoldalÜzletHárommilliárd dolláros beruházást indít Olaszországban a Huawei
2019. július 19., péntek ::

Hárommilliárd dolláros beruházást indít Olaszországban a Huawei

Az elkövetkező három évben 3,1 milliárd dolláros (2,75 milliárd euró, 896 milliárd forint) beruházással ezer munkahelyet teremt a kínai Huawei Technologies mobil távközlési hálózati berendezés és készülékgyártó vállalat. A 3,1 milliárd dollárból 1,9 milliárd dollárt beszállítói beszerzésekre, 1,2 milliárd dollárt marketingre, 52 millió dollárt pedig kutatásra-fejlesztésre fordít a Huawei. A beruházás közvetlenül ezer új munkahelyet hoz létre

A Huawei Italia vezetője július 15-én Milánóban tett bejelentése szerint a cég beruházásának köszönhetően beszállító partnereinél további kétezer munkahely is létesül. Újságírói kérdésre a cég vezetője, Thomas Miao megerősítette azt is, hogy a Huawei ezer munkahelyet számol fel az Egyesült Államokban.

A beruházással a Huawei elsősorban az olasz állam számára kívánja „áttekinthetővé, hatékonnyá és tisztességessé” tenni az ötödik generációs mobil hálózati fejlesztéseket – közölte Thomas Miao. Az olasz államnak ugyanis törvényes „aranyszabály” (golden power) biztosít a beavatkozási jogot a magánszektorban nemzetbiztonsági és honvédelmi érdekek védelmében. Miao hozzátette, hogy a Huawei az aranyszabály minden piaci szereplőre egyenlő mértékű alkalmazását szorgalmazza a távközlési fejlesztési projektekben, legyen szó akár európai, vagy Európán kívüli vállalatról. „Ez felettébb fontos lenne az 5G technológia semlegességének a biztosításához” – fogalmazott.

A Huawei Technologies már tizenöt éve jelen van az olasz piacon.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény