FőoldalÜzletEgyelőre mégsem lesz vezeték nélküli töltés az Apple-nél
2019. április 02., kedd ::

Egyelőre mégsem lesz vezeték nélküli töltés az Apple-nél

Bár már korábban beharangozta a terméket, mégsem lesz belőle semmi. Az Apple riválisai már piacra dobták vezeték nélküli töltőjüket

Az Apple 2017-ben jelentette be az AirPower névre keresztelt, vezeték nélküli töltőpadot, amely a tervek szerint egyszerre akár három ráhelyezett eszközt, például két telefont és egy okos órát is képes lett volna feltölteni. A cég 2018-ra ígérte az új csodakütyüt, de tavaly év végén a legújabb iPhone bemutatásakor hiányzott a várt töltő, így bennfentesek már akkor azt sejtették, hogy a termék kifejlesztése műszaki akadályokba ütközött. Az AirPowerről való lemondás érinti az Apple AirPods nevű fejhallgatóját is, amelyet úgy kezdtek árusítani, hogy vezeték nélkül is tölthető.

Az amerikai vállalat azzal indokolta a tőle szinte példátlan döntést, hogy nem sikerült a megfelelő minőségben kifejleszteni az eszközt. Iparági hírek szerint az egyik probléma az lehet, hogy az Apple amúgy remek mérnökei nem tudták megoldani a töltő túlmelegedését.

Az Apple elnézést kért a vevőitől, akik várták az AirPowert, de egyúttal hitet tett amellett, hogy a jövő mégis csak vezeték nélküli lesz.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény