FőoldalÜzletA Huawei a világ legnagyobb mobilgyártójává kíván válni
2018. november 28., szerda ::

A Huawei a világ legnagyobb mobilgyártójává kíván válni

2020-ra a Samsungot is maga alá gyűrné a Huawei

Igazi kisgömböccé lett a néhány éve még alig ismert kínai gyártó, a Huawei. Nem elég a számára, hogy lekörözte az Apple-t, most a Samsungot is kipécézte magának. Minderről a cég egyik vezérigazgatója, Richard Yu beszélt egy november közepi exkluzív interjúban a CNBC-nek. Merész terveiket azzal a növekedéssel indokolta, amit eddig produkáltak. „Jövőre nagyon közel kerülünk a jelenlegi első okostelefon-gyártóhoz, a Samsunghoz, 2020-ra pedig már minden esélyünk meglesz arra, hogy lehagyjuk dél-koreai ellenlábasunkat” – mondta el a vezérigazgató.

A számok tükrében a Huawei tervei nem is látszanak elrugaszkodottnak a valóságtól. Idén, a második negyedévben az Apple 44,7 millió telefont értékesített, a Huawei 49,8 milliót, a Samsung pedig 72,3 milliót. Azonban azt is látni kell, hogy ezek a számok a Huaweinél 3,5 százalékos növekedést, a Samsungnál pedig 3,3 százalékos csökkenést jelentenek.

mobilpiac 18q3

A Huawei a jövő zálogát a mesterséges intelligencia alkalmazásában látja, ezért is kap kiemelt szerepet ez a technológia a küszöbön álló új lapkakészletben, a Kirin 990-ben is. Yu szerint az elkövetkező tíz év legnagyobb változását az jelentheti, hogyan integrálják a mesterséges intelligenciát a telefonokba. A Huawei pedig továbbra is az innováció éllovasai között akar lenni, mint ahogy ezt már bizonyította eddigi legjobb telefonjával, a Mate 20 Próval is, amelyik egyenrangú vetélytársa az Apple és a Samsung legdrágább csúcstelefonjainak.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény