FőoldalÜzletBefejeződött a külföldi egységek csatlakozása a Tungsram-csoporthoz
2018. november 26., hétfő ::

Befejeződött a külföldi egységek csatlakozása a Tungsram-csoporthoz

Ezzel 22 országban működő 23 leányvállalat tartozik a magyarországi központhoz

A General Electric (GE) Lighting februárban jelentette be, hogy eladja európai, közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágait, valamint a globális autólámpa-ágazatot Tungsram-csoportnak, melyet a GE korábbi felső vezetője, Jörg Bauer irányít. Az eladás első lépéseként április 3-án a Tungsram-csoport tulajdonába került a Tungsram Operations Kft., amelybe beletartoztak a GE Lighting magyarországi egységei (Budapesti Fényforrásgyár, Nagykanizsai Fényforrásgyár és Logisztikai Központ, Kisvárdai Halogén- és Autólámpagyár, Zalaegerszegi Alkatrészgyár, valamint a Hajdúböszörményi Alkatrészgyár) vagyonnal és szerződésekkel együtt.

A magyarországi egységek átvétele után a nemzetközi egységek csatlakoztak több ütemben úgy, hogy a legtöbb országban új leányvállalat jött létre. A Tungsram így Észak-Amerikán kívül a világon mindenhol értékesíthet épület- és közvilágítási termékeket, és a világon mindenhol eladhat autólámpákat. Az amerikai piacon november elején mutatkozott be a vállalat gépjármű-világítási üzletága az Aapex szakvásáron Las Vegasban.

Jörg Bauer, a Tungsram-csoport elnök-vezérigazgatója szerint igazi magyarországi központú multinacionális cégként épült fel a Tungsram-csoport, több mint száz külföldi piacon vethetik be értékesítési hálózatukat, és válhatnak fontos globális céggé a világítástechnikában, illetve más területeken. (A fényforrásüzletág a Magyarországon termelt áruinak 99 százalékát exportálja.) A tervek szerint a vállalat az idén kilencvenmilliárd forint árbevételt ér el, ami megegyezik az átvett egységek előző évi árbevételével. Koncentrálnak a szervezetépítésre, elsősorban a marketing és az értékesítés területére, valamint az innovációra.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény