FőoldalÜzlet3 új óceánmélyi internetkábelt húznak ki
2018. január 31., szerda ::

3 új óceánmélyi internetkábelt húznak ki

A befektetők: a Google és a Facebook. Céljuk: gyorsabb legyen a szolgáltatásuk

A Microsoft és a Facebook komoly lépést tett tavaly ősszel afelé, hogy jobb minőségben, még több felhasználót tudjanak elérni: bekapcsoltak a hálózatba egy 6600 km hosszú, az óceán fenekén fekvő kábelt, melyen 160 terabites sebességgel áramlik az adat Európa és Amerika között. A Google viszont nem szeretné, hogy lépéshátrányba kerüljenek az általa nyújtott felhőszolgáltatások az Amazonhoz vagy a Microsofthoz képest, ezért három új kábel kiépítését kezdik meg. Jelenleg nyolc olyan optikai kábel fut az óceánok mélyén, amely a Google-höz tartozik.

A Google meglévő kábelei a világ összes internetforgalmának mintegy 25 százalékát bonyolítják le. Ezt vélhetően csak növelni fogja a vállalat bejelentése szerint a Curie, a Havfrue és a HK-G névre keresztelt új kábeltrió. A Curie Észak- és Dél-Amerikát köti össze (Los Angeles és Chile között fut majd), a Havfrue az USA keleti partját Európával (Írországnál és Dániánál érkezik majd hozzánk), míg a HK-G Hongkong és Guam között húzódik majd.

google 3 1

A háromból a Curie-kábel az egyetlen, amelyet önállóan épít meg a Google, a másik kettő konzorciumban készül el. A Havfrue megépítésébe például a Facebook is betársul.
Az új kábelekkel a felhőplatform Hongkongot, Los Angelest, Montreált, Hollandiát és Finnországot érinti, ahol a Google új adatközpontokat fog nyitni. A cég szerint ennek köszönhetően a jelenleginél sokkal jobb és stabilabb lesz majd a szolgáltatásuk Európában és Ázsiában is.

A tervek szerint a három kábelt 2018-ban és 2019-ben telepítik, 2019 végére pedig már be is akarják őket kapcsolni a hálózatba.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény