FőoldalÜzletBővült a Siemens Subsea közös energiahálózati programja
2017. augusztus 29., kedd ::

Bővült a Siemens Subsea közös energiahálózati programja

Az Eni Norge energetikai vállalat, az Eni S.p.A. leányvállalata csatlakozott a Siemens Subsea energiahálózattal kapcsolatos közös ipari programjához (JIP). A Siemens Subsea a partnereivel együtt teljes tenger alatti energiaátviteli hálózatot alakít ki. A partnerek csoportját a Chevron vezeti, és egy közös ipari program (JIP) résztvevőjeként a tagok között szerepel a Statoil, az Exxon and a Petrobras cég is. A JIP a tengeri olaj- és gázkitermelő iparág egyik fő kezdeményezése, melynek célja a nagyüzemi méretű tenger alatti eljárások (feldolgozás) elősegítése

A Siemens Subsea energiaátviteli hálózata biztosítja az olajvállalatok számára azokat az eszközöket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a projektek korábbinál szélesebb skálája esetén alkalmazhassák a tenger alatti eljárásokat, ideértve az ismert olajtelepektől messze történő, mélyvízi (3000 m) és távoli területeken végzett fúrásokat. Végső soron a tenger alatti energiahálózat kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a jövőben egész üzemek épülhessenek a tenger alatt.

A Siemens Subsea energetikai megoldásai azt is lehetővé teszik az olajvállalatok számára, hogy fokozott olajkinyerést célzó eljárásokat valósítsanak meg meglévő olajmezők esetén, maximalizálva az ügyfelek nyereségét és biztosítva azt, hogy kinyerhető készletek ne maradjanak a tenger fenekén.

A program, amely tartalmazza komplett teljesítménymodulok gyártását, tesztelését és minősítését egy rendszerkonfiguráció keretein belül, jelenleg a végső szakaszban van. Ezt követően a kidolgozott megoldások a kereskedelmi forgalomban elérhetővé válnak a tengeri olaj-és gázkitermelő iparág üzemeltetői számára.

A Siemens honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény