FőoldalÜzlet5 milliárd a mobil előfizetések száma
2017. június 28., szerda ::

5 milliárd a mobil előfizetések száma

A fontos mérföldkőről a GSMA Intelligence legújabb jelentése számol be

A GSMA Intelligence valós időben követi az egyedi mobil-előfizetők számának alakulását, így meglehetősen jó rálátással rendelkezik a mobiltelefon-használatra. A szervezet legújabb jelentése szerint, amelyet a napi adatokon kívül mobilstatisztikákra, előrejelzésekre és kiterjedt adatbázisokra alapoz, elérkeztünk az ötmilliárdos mérföldkőhöz. A számok értékelésekor arra azért figyelni kell, hogy az ötmilliárd előfizetés nem ugyanannyi felhasználót jelent, hiszen sokaknak van több eszközük, több SIM-kártyájuk.

„Ötmilliárd előfizető óriási eredmény egy mindössze néhány évtizedes iparágban, és jól reflektál arra a sok millió dolláros beruházásra, amelyet a mobilszolgáltatók hajtottak végre a hálózataikban, szolgáltatásaikban az elmúlt években” – mondta el egy nyilatkozatban Mats Granryd, a GSMA főigazgatója. Hozzátette, hogy a mobil ma egy igazán globális platform, amely segít a kapcsolattartásban, de ami még fontosabb, szociális és gazdasági lehetőségeket visz el a Föld legtávolabbi pontjaira.

A GSMA adatai szerint a mobil-előfizetések több mint a fele az ázsiai/csendes-óceáni régióban köttetett, ami érthető, hiszen Kína és India a két legnagyobb mobilpiac. Egyedül Kínában több mint egymilliárd előfizetés van, Indiában pedig 730 millió. Európa is kimagaslik valamiben: itt a legmagasabb a penetráció, a lakosság 86 százalékának van mobil-előfizetése. Az elkövetkező években a GSMA becslése szerint 5,7 milliárdra nőhet az előfizetői szám, és elsősorban India fogja generálni a növekedést.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény