FőoldalÜzletA japánok lítium-ion akkukat gyártatnak Indiában
2017. május 04., csütörtök ::

A japánok lítium-ion akkukat gyártatnak Indiában

A Suzuki, a Toshiba és a Denso közös vállalkozás indításáról állapodott meg az Indiában készülő lítium-ion autó akkumulátorok gyártására

A közös vállalkozás már 2017-ben megalakul, a gyártás a lehető leghamarabb elindul. A kezdeti tőkeberuházás értéke 20 milliárd japán jen. A közös vállalkozás 2 milliárd japán jen törzstőkével indul, és a tervek szerint a Suziki 50 százalék, a Toshiba 40 százalék és a Denso 10 százalék üzletrészt birtokol majd.

Indiában egyre nagyobb figyelmet fordítanak a környezet védelmére, az autókra vonatkozóan új széndioxid-kibocsátási szabványok bevezetését tervezik. Az indiai gépjárműpiacon a kompakt modellek keresettek a leginkább, ezért szükség van az ilyen típusú, megfizethető modellekhez használható fenntartható technológiák bevezetésére. A három vállalat közös akkumulátorgyártó vállalkozása megfelelő mennyiségben biztosítja majd a lítium-ion akkumulátorokat a fenntartható autók használatát előtérbe helyező törekvésekkel összhangban, valamint hozzájárul az indiai kormány „Make in India” („Gyártsunk Indiában!”) kezdeményezéséhez is.

A közös vállalat alapításának részleteit még vizsgálnia szükséges a három cégnek, illetve az illetékes hatóságoknak is a vonatkozó versenytörvények figyelembe vételével kell azt jóváhagynia.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény