FőoldalÜzletHetven új munkahely a Hirschmann békéscsabai új gyártócsarnokában
2016. október 11., kedd ::

Hetven új munkahely a Hirschmann békéscsabai új gyártócsarnokában

Egymillió eurós beruházással október 7-én 1400 négyzetméteres új gyártócsarnokot adtak át a Hirschmann Car Comunication Kft. békéscsabai telephelyén

A személy- és tehergépjárművek számára egyebek mellett tető- és fóliaantennákat, erősítőket, szűrőket, nagyfrekvenciás csatlakozókat és kábeleket gyártó kft. új gyártócsarnokával hétezer négyzetméteresre bővítette telephelyét. A beruházás összértéke meghaladja az egymillió eurót, az összeget teljes mértékben saját forrásból finanszírozták. A békéscsabai működésének 25. évfordulóját ünneplő 600 dolgozót foglalkoztató cég a fejlesztés révén csaknem 70 új munkahelyet teremtett, és további 15-20 ember felvételét tervezi a közeljövőben.

Ludwig Geis, a Hirschmann Car Communication GmbH ügyvezető igazgatója az ünnepségen elmondta: a gyártási módszerek megtervezése mellett a teljes gyártási folyamat is Békéscsabán zajlik, "Németországban már nincs is meg ehhez az infrastruktúra". A vállalat évente több mint 35 millió terméket gyárt, amelyet Európába, Ázsiába és Amerikába szállítanak. A beruházás révén a kapacitást várhatóan tíz százalékkal tudják növelni.

A stuttgarti központtal működő, 1924-ben Richard Hirschmann által alapított cég Németországban és 1991 óta Békéscsabán rendelkezik saját termelő üzemekkel. A társaság autóipari érdekeltsége olyan cégeknek szállít, mint például a Mercedes, vagy a Volkswagen. A Hirschmann Car Communication Kft. értékesítési nettó árbevétele 2015-ben 12,8 milliárd forint volt az előző évi 11,2 milliárddal szemben. Adózott eredménye 2015-re az előző évi 436-ról 705 millió forintra nőtt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény