FőoldalÜzletA Samsung százmilliárd forintos beruházásba kezd Gödön
2016. augusztus 31., szerda ::

A Samsung százmilliárd forintos beruházásba kezd Gödön

Az európai piacra szánt elektromos autók akkumulátorának gyártása kezdődhet meg hamarosan Gödön

Csang Sze-ung, a Samsung SDI elnöke szerint a gödi gyárban 2018-ra tervezik elérni a teljes gyártókapacitást, ekkor 50 ezer elektromos vezérlésű gépjárműhöz gyártanak majd akkumulátort. A cégvezető megjegyezte: a közeljövőben az elektromos autók eladásának robbanásszerű növekedése várható, ezért a cég nagy erőfeszítéseket tesz az európai gyártás beindítására. A Samsung százmilliárd forintból megépülő üzemében 600 ember dolgozik majd. Az üzemben, ahol a meglévő épületek mellé újabbakat is építenek, a legfejlettebb gyártási technológia lesz, és nagy figyelmet fordítanak a környezetvédelemre.

A beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta, hogy Magyarország komoly regionális verseny végén nyerte el a beruházást, amelyért nagy infrastrukturális fejlesztéseket vállalt a kormány, Göd pedig adókedvezményeket ígért a Samsungnak. A kormány vállalásaira Szijjártó szerint azért volt szükség, mert az uniós szabályok miatt a főváros környékén a kormány nem adhat készpénztámogatást egy beruházáshoz. A miniszter arról is szólt, hogy a koreai és magyar befektetési ügynökség a Samsunggal közös programot indított a magyar kis- és közepes vállalatok beszállítói kapacitásának növelésére. Ebben 11 cég magas besorolást kapott, héttel pedig még folynak a tárgyalások.

A Samsung SDI 2001-ben épített először üzemet Magyarországon, amely az európai piacra gyártott képcsöveket. A 2012-ben még 76 milliárd forint árbevételű Samsung SDI Magyarország Zrt. 2014-ben zárta be a mintegy 322 ezer négyzetméteres gödi képcsőgyárát, miután a képernyők iránti kereslet erősen megcsappant a plazmatechnológia magas áramigénye miatt.

A Samsungnak világszerte félmillió alkalmazottja van, tavaly 300 milliárd dollár volt az árbevétele

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény