FőoldalÜzletMenekülnek a cégvezetők a Teslától?
2016. május 11., szerda ::

Menekülnek a cégvezetők a Teslától?

A Bloomberg híradása szerint sorra mondanak fel a legfontosabb pozíciókban lévő alelnökök: csak az elmúlt három hónapban öt vezető is távozott. Az öt alelnök távozása komoly problémákra utalhat

Soha nem nézett még annyira fontos időszak elé a Tesla, mint most. Ugyanis a nemrég elindított Model X-gyártás, valamint az eddigi legolcsóbb autójuk, a Model 3-ra özönlő megrendelések miatt pénzügyileg is feljövőben lehet(ne) a cég szekere. Éppen ezért lehet súlyos probléma, hogy a napokban hivatalosan is elismerték, a termelési alelnök Greg Reichow, valamint Josh Ensign, Tesla gyártásért felelős alelnöke bejelentette távozását a cégtől. A két szakember távozásával idén már öt alelnököt veszített a cég.

tesla 1

A Tesla szóvivője a napokban a Bloombergnek elismerte, valóban benyújtották lemondásukat, azt azonban tagadta, hogy mindezt a Model X körüli problémák miatt tették volna meg. A lapnak ugyanakkor másak az értesülései: a pletykák szerint ugyanis nagyon is összefügg a két dolog, vagyis a felmondás a késések, hibák és a nemrég bejelentett visszahívások miatt történt. Reichow volt a felelős a Model X indulásáért, ami nemcsak csúszott, de komoly problémák is jelentkeztek az autónál. Elon Musk ugyanakkor elismerte, túl sok új funkciót akartak bepasszírozni a kocsiba, ami extra fejlesztési időt igényelt. Ha a cég nincs is válságban, a kialakult helyzet mindenképpen intő jel, hiszen a most kiadott negyedéves pénzügyi jelentésükben leszögezték: 2018-ra 500 ezer autót akarnak gyártani.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény