FőoldalÜzletKínaiaké lett a Lexmark
2016. április 27., szerda ::

Kínaiaké lett a Lexmark

Az amerikai vállalatért 3,6 milliárdot fizet egy szakmai és pénzügyi befektetőkből álló kínai konzorcium

Az amerikai cég vezetősége egyhangúlag elfogadta az Apex Technology, a PAG Asia Capital és a Legend Capital Management Co. ajánlatát, miután alaposan áttárgyalták a vállalat előtt álló lehetőségeket. A szakmai és pénzügyi befektetőket is kötelékében tudó csoport 3,6 milliárd dollárt ajánlott a Lexmarkért, ami a részvényárfolyamhoz képest közel 17 százalékos prémiumot tartalmaz. A felek még idén, az év második felében le akarják zárni az ügyletet, amennyiben az illetékes hatósági jóváhagyások is rendben megérkeznek.

A tervek szerint a 25 éve működő, jelenleg világszerte nagyjából 12 ezer embert foglalkoztató amerikai cég központja marad a Kentucky államban található Lexingtonban. A cég vezetésébe sem szándékoznak rövid távon belenyúlni az új tulajdonosok, azaz a jelenlegi felső vezetés irányíthatja továbbra is a tevékenységet. A Lexmark részéről hangsúlyozták, hogy ez az új felállás remek lehetőség az ázsiai piacon való terjeszkedésre.

Ami a vevőket illeti, a kínai jelenlét erősödése az Egyesült Államokban ma már egyértelműen érzékelhető folyamat. Miután a hazai és a környező régió piacain tetőznek az eladások, az ázsiai ország vállalatai előszeretettel nézik ki maguknak az észak-amerikai kontinenst mint lehetséges új növekedési terület. A vevői oldalról a legérdekesebb szereplő a nyomtatóalkatrészeket gyártó Apex Technologies. Az általuk remélt szinergia nyilvánvaló a tradicionálisan nyomtatógyártóként ismert Lexmarkkal. A felvásárlás sokat segíthet abban, hogy a kínai beszállító amerikai területen is jelentősebb részesedést harcoljon ki magának.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény