FőoldalÜzletGlobális infokommunikációs konferencia kezdődik Budapesten
2015. október 12., hétfő ::

Globális infokommunikációs konferencia kezdődik Budapesten

A nagy innovációs potenciállal bíró kis- és közepes vállalatok és a fiatal tehetségek (Young Innovators Programme) idén kiemelt figyelmet kapnak a rendezvényen

Az október 12-15. között Budapesten megrendezendő globális eseményen infokommunikációs fejlesztők, kormányzati szereplők, szabályozó hatóságok, vezető iparági szereplők és feltörekvő startup vállalatok találkoznak a legújabb trendek bemutatása, valamint iparági és kormányzati kapcsolatok kialakítása érdekében. A résztvevők többek között különböző információs és kommunikációs technikai újdonságokat ismerhetnek meg. A magyar kkv-k és startupok nemzetközi platformon mutathatják be termékeiket és ötleteiket, az iparági szereplők pedig több mint 80 állami és szabályzó hatósági vezetővel találkozhatnak. A magas rangú delegációban 23 miniszter szerepel, közülük 15 európai országból érkezik, ami azért fontos, mert Magyarország azzal nyerte meg a világkonferencia rendezési jogát, hogy vállalta Európa bekapcsolását a konferenciába.

Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára szerint „Magyarország ásványkincsek helyett tudástőkéjét kívánja értékesíteni a világpiacon, éppen ezért hosszútávon rendkívül érdekelt abban, hogy jól sikerüljön a Telecom World infokommunikációs konferencia és kiállítás". Kifejtette továbbá, hogy Magyarország a fiatal startupok, a kis- és középvállalkozások (kkv) szerepének erősítését várja a konferenciától, mert ezek aktivitása meghatározó a gazdasági növekedés fenntarthatóságának szempontjából.

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár ismertette, hogy 65 országból, több mint 3000 résztvevőre számítanak, az utolsó napon pedig csaknem 1000 egyetemista, fiatal vállalkozó és IT szakember ingyenesen vehet részt a konferencián. A rendezvényen a magyar pavilonban bemutatják a magyar innovációs sikereket és ötleteket, valamint a Digitális Magyarország fejlesztési programot. Az államtitkár szerint az infokommunikáció és a távközlés világa a magyar gazdaság kitörési pontja lehet.

Houlin Zhao, az ITU főtitkára beszédében felidézte, hogy az ENSZ legfontosabb infokommunikációs területen működő globális intézménye idén 150 éves, amelynek Magyarország is alapító tagországa volt. Hangsúlyozta, hogy a 193 tagországot tömörítő ITU a korábbinál nagyobb intenzitással kívánja bevonni munkájába a kis- és közepes vállalkozásokat, valamint az eddiginél is több figyelmet kíván fordítani a különböző infokommunikációs területeken az innovációra, a fejlesztések támogatására. Rámutatott, hogy világszerte a kkv szektor bonyolítja az eladások több mint 95 százalékát, a munkaerő mintegy 70 százalékát foglalkoztatja, és a fejlődő országokban a munkahelyek mintegy 80 százalékát adja.

A konferencia alkalmából emlékbélyeget is kibocsátottak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény